Óbudavár egy alig 100 lelket számláló kis falucska a Balaton-felvidéken. A Magyar Schönstatti Családmozgalom itt hozta létre Magyarországon elsőként a Házaspárok útját, ami egy tizenöt stációból álló, a házasság fontos eseményeit, időszakait érintő keresztút.

A rajtuk látható, Ozsvári Imri grafikusművésznő által festett képek, a szentírási idézetek, feladatok ösztönzést adnak arra, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással.

A házaspárok útját a schönstatti családok imái és áldozatai hordozzák, hogy akik ezt az utat végigjárják, kapcsolatukban megújuljanak, és házasságukban megerősödjenek.” (Idézet a Schönstatt Mozgalom honlapjáról.)

A Regnum Christi életében már hagyomány, hogy májusban egy hosszú hétvége keretében közösen végigjárják ezt a keresztutat, hogy érezzék Isten megtartó kegyelmét és azt a szeretetet, ami körüllengi ezt az utat. Az együttlét ilyen elmélyült formája és a közösen eltöltött kötetlen programok megerősítik a Regnum Christi közösségét, a házaspárokat pedig feltölti Isten szeretetével.