A Fiatal Missziósok a Regnum Christi Mozgalom fiatal felnőtteknek való programja, melyben elkötelezett katolikus fiatalok vidéki és városi missziók szervezésével szeretnének közreműködni a társadalom újra evangelizálásában. A program a világ számos országában működik, így a résztvevő fiatalok egy nemzetközi missziós hálózat részeivé is válnak. Magyarországon és a határon túli magyarok körében 1997 óta van jelen, és misszióik száma már az 50-hez közelít.

A katolikus Fiatal Missziósok a következő programokat szervezték az elmúlt években:

Evangelizációs missziók:

Magyarországon: Csepelen, Kőbányán, Szilvásváradon, Balaton községben, Isaszegen, Tarjánban, Zalacsányban, Bakonyszentlászlón, Sződligeten, Göncön, Győrben, Nagykátán, Csépán, Kókán, Nógrádmegyeren.

Kárpátalján (Ukrajna): Ráton.

Felvidéken (Szlovákia): Révkomáromban, Kelenyén, Tesmagon, Ipolyvarbón és Ipolyságon.

Erdélyben (Románia): Szatmárnémetiben és Déván.

A helyi plébános meghívására érkező Fiatal Missziósok általában egy hétvégét töltenek el az őket vendégül látó plébánián, ahol bekapcsolódtak a helyi ifjúsági és felnőtt közösség életébe. Házról-házra járva látogatják meg a híveket, beszélgetnek és imádkoznak velük, elhívják őket a szentmisére és a közös rózsafüzér imádságra, a fiatalokat pedig focizni, játszani is. A missziós hétvégét követően számos helyen jelezték a plébániai élet felpezsdülését.

Munkamissziók:

A Fiatal Missziósok évente legalább egy hetüket annak szentelik, hogy kétkezi munkával támogassák a helyi katolikus közösségeket, de egy napot ekkor is az evangelizációnak szentelnek, amikor is meglátogatják a plébánia lelkiekben vagy anyagiakban rászorulóit. Többször sikerült ilyen módon a konkrét helyi igényeket felmérve tárgyadomány-gyűjtést szervezniük. Jószolgálati szempontból kiemelkedő év volt a 2017-es, amikor 100 rászoruló család igényeinek felmérését, számukra személyre szólóan tárgyi adományok gyűjtését, rendszerezését és szétosztását szervezték meg a Fiatal Missziósok. A missziós tevékenységet minden esetben a helyi plébános atyával szoros együttműködésben bonyolítják le.

Kapcsolódó Híreink

Nógrád megyei missziónk

A Fiatal Missziósok egy újabb küldetésnek álltak elébe a Nógrád megyei missziónk keretein belül. Három egymással szomszédos faluba vezetett az utunk: Nógrádmegyerbe, Magyargécre és Kisgécre. Az itt élők nagy szeretettel...

Oldalak száma: 1/9