A Regnum Christi Mozgalom 2019-ben már 20. alkalommal rendezi Krisztus kínszenvedése és halála emlékezetére nyilvános keresztútját. Korábban a Budai Vár déli rondellája adott ennek helyszínt, később pedig már az Andrássy úton szerveztük az Oktogontól a Hősök teréig. Évente 700-1000 hívő lélekkel járjuk végig ezt az utat. A szervezésben – a Regnum Christi tagság mellett – a Mozgalomhoz tartozó Szent II. János Pál Iskolaközpont diákjai és tanárai is aktívan részt vállalnak.

E húsvéti lelki előkészületet segítő és hitvalló rendezvényünk minden évben így erőteljes üzenetté szeretne válni Budapest és a világ felé Istennek a végsőkig elmenő áldozatvállalásáról, mérhetetlenül nagy szeretetéről!

A Családok Keresztútja minden évben a virágvasárnapot megelőző szombat délután 15.00 órakor indul az Oktogontól. Az Andrássy úton megyünk énekelve, majd a keresztút állomásainál megállva elmélkedéseket hallgatunk és imádkozunk. A Hősök terére 16.00 óra körül érkezünk, és 16.15 körüli kezdéssel szentmisét ünnepelünk, ahová szintén be lehet csatlakozni!