A Nightfever egy olyan este, mikor a templom kapuit kitárjuk a járókelők előtt. Fiatalok mécsessel a kezükben hívják be az utcáról az embereket, hogy találkozzanak Istennel. A templomban varázslatos fényáradat és dicsőítő zene várja azokat, akik igent mondanak. Célunk, hogy mindenki a saját maga módján kicsit közelebb kerülhessen Istenhez. Ezt jelképezik a templomban elhelyezett teamécsesek, melyből mindenki, aki betér, bátran vehet egyet, és meggyújthatja az oltárnál.

A Nightfever tehát egy ifjúsági szentségimádás különleges, szemlélődő hangulatban, amit a békés élő zene, a gyertyák fénye, valamint az  önkéntesek és a látogatók csendes imája biztosít. Ezalatt kint az utcán az utcai misszionáriusok mécseseket kínálnak a járókelőknek, és arra hívják őket, hogy gyújtsák meg azokat a templomban, hallgassák a szép élő zenét, írják le az imaszándékaikat, és csendesedjenek el egy pillanatra a benti békés légkörben. Mindeközben papok is rendelkezésre állnak gyóntatásra vagy beszélgetésre, közös imára.

Az Oltáriszentség közelében az oltár előtti helyre tehetik az emberek a meggyújtott mécseket. Középen található egy kosár is, melyben sok kis cédula található bibliai igerészekkel. Ebből mindenki vehet, és átgondolhatja, hogy ezzel Isten mit is üzen neki az ő személyes és aktuális helyzetében.

Van egy másik doboz is,melybe imaszándékokat lehet tenni. A padokra teszünk ehhez papírt és tollat. Az imaszándékokért papok és szerzetesek fognak később imádkozni.

A Nightfever estek nagyjából kéthavonta, péntek esténként kerülnek megszervezésre belvárosi Szent Mihály templomban (V. kerület, Váci utca 47/b.). A 19 órai szentmisét követően kezdődik a zenés áhítat és az utca misszió, majd 23 órakor elimádkozzuk az Egyház esti imáját, a befejező imaórát.

A Nightfever estek konkrét időpontjairól az esemény facebook oldaláról lehet informálódni itt!

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt!

Nightfever, avagy miért nem adtunk neki magyar nevet?

A „Nightfever” kezdeményezés iránt Németországban már nagyon sokan lelkesedtek, sőt már nemzetközi mozgalommá fejlődött, amikor a Regnum Christi fiataljai úgy érezték, eljött az idő, hogy Magyarországot is bekapcsolják ebbe a közösségek közreműködésén alapuló, katolikus kezdeményezésbe. A „Nightfever” név tehát már a nemzetközi eredet miatt adott volt: a világ minden 429 pontján 3847 alkalommal szervezték ezt meg 2005 óta. Magyarul a szó „éjszakai lázat” jelent, ami esetünkben Jézus iránti lelkesedésünket tükrözi. Nightfevert először a Kölnben rendezett Világifjúsági Találkozón szerveztek. Budapestre 10 évvel később, 2015. április 17-én érkezett – a Regnum Christi Mozgalom német önkénteseinek kezdeményezésére, helyszíne pedig a turisták által is nagyon kedvelt Váci utcában álló Szent Mihály templom lett.

„Mérgesen és csalódottan jöttem be a templomba ma este, de békességgel a szívemben megyek most ki. Köszönöm!” – mondta egy fiatalember, amikor kilépett a templomból. És ahogyan ez a fiatal, úgy sokan mások is, fiatalok, középkorúak és idősebbek egyaránt, mosollyal az arcukon mentek tovább… Isten békéje költözzön minél többek szívébe az elkövetkező Nightfever estek során!

Deo Gratias!