ECYD

ECyD_logo

ECyD egy mozaik szó, mely magába foglalja a program lényegét: Élmény, Cél és Döntés. A program Mexikóból indult el, így az ECyD spanyol eredetiben Encuentros, Convicciones Y Decisiones.

DSC03703-kisebbEz a program a egy világméretű ifjúsági hálózat (ld. térképen itt), melyet a Regnum Christi tizenéves fiatalok számára ajánl. A résztvevők fiatal keresztényekként együtt élik meg hitüket, kerülnek közelebb Krisztushoz, és így alakul személyiségük. A program során szerzett élményekhez kapcsolódóan a fiatalok megosztják egymással véleményüket, érdeklődési körüket, jelen vannak egymás számára, és közösen vesznek részt személyiségfejlesztő és szociális programokon, és ezáltal közelebb kerülnek egymáshoz és Istenhez is. A heti vagy kétheti rendszerességű ECyD alkalmak segítenek a fiataloknak meghatározni céljaikat, valamit támogatják őket abban, hogy e céljaiknak megfelelő döntéseket tudjanak hozni kisebb és nagyobb jelentőségű dolgaikban egyaránt.

16299905_1803421266584349_1095342056161526677_oHogy jobban megérthessük azt, hogy valójában mit is nyújt az ECyD a fiatalok számára, legjobb, ha az ő véleményüket hallgatjuk meg a programról. Saját szavaikkal így fogalmazták meg, hogy milyen is az ECyD program:

ahol jól érezzük magunkat, ahol barátaink vannak, ahol másokért jót tehetünk, ahol megtanulhatunk imádkozni, ahol vidám perceket tölthetünk, ahol jobban megismerhetjük egymást és magunkat, ahol válaszokat kapunk, ahol boldogok lehetünk, ahol önmagunk lehetünk, ahol jobban megismerhetjük Istent, ahol jobb emberré válhatok, ahol küldetésünk van!

 

20171017_161015

Ha szeretnél megismerkedni velünk, vagy csatlakozni hozzánk, akkor további információkat találsz az ECYD-ről a Facebook oldalunkon: ECYD – Budapest, valamint az ECYD nemzetközi honlapján: www.ecyd.org

ECyD kézikönyvünkbe is belelapozhatsz itt!

 

 

E-mailben és telefonon itt veheted fel velünk a kapcsolatot:

Lányok – Márki Edina:

E-mail: info@missiochristi.hu

Fiúk – Szász Csaba LC atya:

E-mail: scsaba@legionaries.org

Várjuk jelentkezésedet!