12. Klasse der AS mit seiner Familien in dem DankfestA Krisztus Légiója Kongregáció és a Regnum Christi Mozgalom generálisa 2018. március 19-én nevezte ki Valentin Gögele LC atyát (képen) a Kongregáció és a Mozgalom nyugat- és közép-európai tartományfőnökévé. A kinevezést megelőzte a tartományi tagsággal folytatott egyeztetés és az általános tanács jóváhagyása. Valentin atya ezt a feladatkört Andreas Schöggl LC atyától veszi át, aki 2012. április 12. óta vezeti a tartományt. A váltásra a rendi szabályzat alapján előirányzott hat év elteltével kerül sor. A hivatal átadása 2018. augusztus 1-én történik majd.

Valentin Gögele LC atya 1979. december 20-án született a dél-tiroli Meranban (Olaszország). A szülővárosában a tudományos líceumban letett érettségi vizsgája után a bécsi Földművelési Egyetemen (Universität für Bodenkultur) kezdte meg felsőfokú tanulmányait. 2000. május 5-én lépett be Krisztus Légiósainak gozzano-i (Olaszország) novíciátusába. Első fogadalmának 2001. szeptemberi letétele után a spanyolországi Salamacában egy évet a bölcsészettudományi képzésnek szentelt, majd ezt követően a római Regina Apostolorum Pápai Főiskolán tanult filozófát. 2004 és 2007 között Bad Münstereifelben (Németország) a novíciusmester asszisztenseként dolgozott. Ezután római teológiai tanulmányok és franciaországi pasztorációs feladatok következtek. Testvérével, Thomas-szal és még 59 Krisztus légiósával együtt 2010. december 24-én szentelték pappá. 2011. szeptembere óta a Bad Münstereifelben működő Apostoli Iskola rektora, 2017 nyarától pedig az Észak-Rajna-Vesztfália Regnum Christi közösségeinek regionális koordinátora.

Andreas Schöggl LC atya üdvözlő szavai Valentin atya kinevezése alkalmából:

„Örülök ennek a választásnak, és eddigi feladataimat augusztus 1-ig biztonsággal átadom az ő kezeibe.

Az elmúlt hat évben szorosan együttműködtem Valentin atyával. Ez idő alatt volt alkalmam meggyőződni  erős hitéről, a rábízott emberekről való gondoskodásáról, valamint arról is, hogy másokat lelkesíteni és vezetni képes. Emellett tudom, hogy amint én is, ő is számíthat a Regnum Christi tagok és barátok jóindulatára, imáira és aktivitására, és hogy hozzáértő és tapasztalt testvérek és munkatársak támogatóan veszik majd körül.

A Krisztus Légiója Kongregáció nagykáptalanját és a Regnum Christi közgyűlését (március 27-április 18.) követően fokozatosan vezetem be Valentin atyát az új feladatkörébe az elkövetkező hónapokban, és a Regnum Christi néhány régióját és közösségét  vele együtt látogatom majd meg a tartományban.”