_7004486-nuncius-meselAlberto Bottari de Castello apostoli nuncius ünnepi szentmisét celebrált november 6-án abból az alkalomból, hogy a Krisztus Légiója Kongregáció fenntartásában működő Iskolaközpont Szent II. János Pál pápa nevét vette fel. Különleges ajándék és további kegyelmek forrása, hogy a névadó szent ereklyéjét elhelyezték az iskola kápolnájának oltárasztalában kialakított ereklyetartóban.

A Díszteremben tartott ünnepi szentmisén részt vett többek között Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg és felesége, Christiana főhercegné, Andreas Schlöggl LC tartományfőnök atya és Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere.

Habsburg-Lotharingiai Mihály ünnepi beszédében felidézte, hogy milyen csodás körülmények között jött létre az iskola egy lelkes kis csapat és egy bőkezű adományozó jóvoltából. Arról is beszélt, hogy mennyire várták már, hogy a szent pápa nevét viselhesse az intézmény. Emlékeztetett, hogy II. János Pál számára mennyire fontosak voltak a fiatalok, és ezért is bízhatunk benne, hogy az iskola erős közbenjárója lesz Istennél.

_7004598-zaszloAz apostoli nuncius megáldotta az új iskolazászlót, amit főképp latin nyelven bemutatott, ünnepi szentmise követett. Az olaszos temperamentumú, jó humorú nuncius atya egy kedves, barátságos hangvételű beszédben mesélt Szent II. János Pál pápával kapcsolatos személyes élményeiről, és arról, hogy milyen mély szeretet fűzte a pápát a fiatalokhoz: az Úrtól kapott örömöt mindig tovább akarta adni nekik, „ahogyan most nektek is” – hangsúlyozta az iskola diákjainak, emlékeztetve őket arra, hogy a szent pápa immár égi közbenjárójuk és pártfogójuk lett. Biztatta őket, hogy törekedjenek Szent II. János Pál pápa megismerésére, majd elmesélte, milyen meghatározó volt számára minden találkozásuk alkalmával a pápa erős kézfogása és az a mélyreható pillantás, amivel átadott nekik valamit a saját lelkéből.

_7004562-ereklye-nunciusAlberto Bottari a mise végén áldást adott Szent II. János Pál vérereklyéjével, amit az oltárasztal ereklyetartójában helyeztek el, hogy a továbbiakban a kápolnában imádkozók mindenkor élvezhessék az ereklyén kereszül a szent pápa közbenjárásának kegyelmeit.

A névadó szentmiséhez kapcsolódóan az Iskolaközpont második emeletén állandó kiállítás nyílt, hogy fotók és tablók segítségével, valamint a gyerekek pályázati munkáin keresztül jobban megismerhessék az érdeklődők Szent II. János Pál pápa példamutató életét, személyiségét és lelkiségét.

További képek:

_7004539-oltar-koruli-papok  _7004583-terem-gyerekekkel  _7004415-michael-atya

_7004448-dori  _7004428-habsburg1  _7004494-vip

_7004590-ereklyetarto