tabor-49Idei nyári táborunkat június 27-től július 1-jéig rendeztünk Orfűn. Huszonnyolc lánnyal tölthettünk együtt öt napot, mely során rengeteg élményben, nevetésben, beszélgetésben lehetett részünk.

A Pure Fashion tábor idei témája kapcsolódott a gálára meghirdetett videó pályázatunkhoz: Tehetséges nők, és ami mögötte van. A tábor célja volt, hogy mind elméletben, mind gyakorlatban közelebb hozzuk a lányokhoz a tehetség fogalmát. Minden reggel egy-egy tulajdonságot jártunk körül, amelyek elengedhetetlennek bizonyulnak a tehetséggondozáshoz, ezek az önbecsülés, önismeret, alázat, kreativitás és a kitartás. Mindezeket a gyakorlatban is feldolgoztuk. A kreativitásra szinte minden feladatnál szükség volt: a kézműves foglalkozáson egyedi táblákat készítettünk; a táncházban különböző dalokhoz álmodtunk meg koreográfiát és a játékos feladatok megoldásához is szükség volt a képzelőerőnkre. tabor-14A kitartás fejlesztésére remek lehetőséget adott a szerdai önismereti túra, amikor – néha kicsit a sárban csúszkálva – a Jakab-hegyet másztuk meg, miközben egyénileg, csapatonként és páronként is különböző önismereti kérdésekre kerestük a választ, a következő kilométereken túl a nyárra is kitűztünk célokat önmagunk számára. Talán a legnagyobb feladat a tábor során a csapatonkénti színdarabok megírása és előadása volt, ahol az alázatra, az önismeretre, az önbecsülésre, a kreativitásra és a kitartásra egyaránt szükség volt. Volt, aki számára a mások előtt való szereplés okozott kihívást, volt, aki az alázatot gyakorolhatta, mikor a csapata nem az ő ötletét választotta, és volt, aki pedig rájött, hogy milyen kreatív is tud lenni. A sok készülésnek hála remek színdarabok születtek, amelyek a lányokban is tudatosították, hogy a tehetségünket fontos kamatoztatni.

Nagyon örültünk, hogy az ország különböző pontjairól érkező lányokból közösség alakult, amihez nemcsak a csapatfeladatok, de a szabadidőben alakult spontán beszélgetések is hozzájárultak. A délutánok folyamán a jó időnek köszönhetően, mindig volt lehetőség strandolásra, úszásra, pihenésre az Orfűi tó partján. Csütörtök délelőtt Hangodi Dóra, a Regnum Christi Apostoli Mozgalom megszentelt életű tagja vezetett egy néhány órás lelkigyakorlatot a lányoknak, mely során volt lehetőségük csendben lenni, imádkozni, a hitükről, Isten-kapcsolatukról elmélkedni, később pedig közösen is átbeszélni, megosztani a gondolataikat.  tabor-9A Pure Fashion lelkületéhez híven, minden estét közös lelki résszel zártunk, ahol átgondoltuk a napot, hálát adtunk az átélt élményekért és az új barátságokért. A hét megkoronázásaként pénteken Pécsre látogattunk el, ahol a lányok egy városi kvízben vehettek részt, különböző szórakoztató feladatokat oldottak meg, táncoltak a főtéren, csoportképet készítettek idegenekkel és felfedezték a gyönyörű várost.

Hálásak vagyunk Istennek a lányok szeretetéért, figyelméért, lelkesedéséért, a szülők bizalmáért, és a rengeteg áldásért, élményért, megtapasztalásért, amellyel hazatérhettünk.

 

Hegyesi Zita

országos kommunikációs felelős

Pure Fashion Program