Augusztus 26-án kezdődött az idei napközis Net-tábor. Még nagyon közel voltunk Szent István király ünnepéhez, ezért erre a szálra fűztük a tábor gondolatiságát.

Szent István király életén keresztül „tanultunk” az erényekről- milyennek kell lennie egy királynak? Választottunk a táborozó gyerekek apukái közül sarkalatos erényekkel bíró apuka- királyt, megállapítottuk, hogy Krisztusi erényekkel csak nagyon kevesen rendelkeznek ismerőseink/ családunk körében, egyöntetűen a szeretet választottuk a legszebb isteni erénynek. István királyról, mint édesapáról is megemlékeztünk az Imre herceghez írt intelmek kapcsán. Előre utaztunk az időben és megbeszéltük, hogy a gyerekek milyen atyai/anyai tanácsokkal látnák el gyermekeiket és Ők vajon milyen tanácsokat ( intelmeket kapnak apától és  anyától nap mint nap….Mindezt sok játékkal (egész napos sportnappal), sok-sok kézműveskedéssel ( elkészítettük István király koronázási kellékeit: közösen „kihímeztük” a koronázási palástot- türelem, mint erény, saját országalmát varrt magának mindenki- ügyesség, mint erény, saját királyi koronát készített mindenki- mértékletesség, mint erény -ékkövekkel csínján bántunk és készítettünk jogart- a szegénység, mint Krisztusi erény jegyében…)

A tábort, mint tavaly is Tamás atya celebrálta mise zárta; a gyerekek megkapták az áldását és megtapasztalhatták – nem először – szeretetét. Csernus Ági és Martini Zsuzsi idén is nagyon sokat segített nekünk, köszönjük Nektek! Legfőképpen pedig köszönjük a Jóistennek, hogy velünk volt végig és átsegített a nehézségeken, elsimított és erőt adott. Köszönjük!

WP_20130826_014S