talalkozasok1Kedves Regnum Christi Tagok és Barátok!

„TALÁLKOZÁSOKBAN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK MINDNYÁJATOKNAK!”

Mindig szerettem így boldog új évet kívánni, mert hiszem, hogy szükségünk van a kapcsolatokra – mind Istennel, mind egymással.

Amikor a napokban Krisztus Légiója alapításának 77., az első laikus Regnum Christi tagok belépésének 50. és Michael atya pappá szentelésének 27. évfordulóját ünnepeltük, azon gondolkodtam, hogy mennyi minden megbújik ezen számok mögött. Öröm és szomorúság, bűn és kegyelem, győzelem és kudarc, elköteleződés és kilépés, de nem folytatnám, hanem szeretném inkább Krisztus szorosabb követésére buzdítani mindannyiunkat.

„Ha nem él bennünk Jézus, ha nem őbelőle születtünk, (…) E nélkül a sajátos benső születés nélkül, e Szentlélekben történő új és örök Karácsony nélkül az egész keresztény hit üres és értelmetlen. Ezért nincs számunkra fontosabb stúdium, mint egyre jobban vállalni istengyermekségünket, ami azt a perspektívát nyitja meg előttünk, amelyről Szent János a mai Szentleckében ír: “Szeretteim, most Isten fiai vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mik leszünk. Tudjuk azonban, hogy amikor meg fog jelenni, hasonlók leszünk hozzá, mert látni fogjuk őt, amint van.” Forrás: Barsi – Telek – Magasság és mélység

Tehát szükségünk van a találkozásokra, a „természetfelettiekre” (földönkívüliekre 🙂 ) különösen, hogy a Lélek szerinti “dolgok” születhessenek meg bennünk és általunk egyaránt! Erre, ezekre szeretnélek benneteket meghívni, ezeknek teret engedni és biztosítani ebben az évben (is)!

Következő találkozási lehetőségeink 2018 JANUÁR-FEBRUÁR hónapokban:

2018. január 12.
Nightfever, Szent Mihály templom, 19.00-23.00 Váci utca, Fogadalmaink megtartásáért

2018. január 21.
RC Szentmise, Kamaraerdő, 10.30

2018. február 2-4.
Nemzetközi RC Nőtalálkozó Németországban

2018. február 6.
RC lelkieste, Missio Christi, 18.00, Téma: Eucharisztia (III.)

2018. február 9-11.
Férfi triduum, Érd, Ciszter nővérek,
Téma: A férfilélek titka, Jelentkezés: Martini Tamás (06 20 274 5869) martini.család@gmail.com

2018. február 18.
RC Szentmise, Kamaraerdő, 10.30

“Az újrainduláshoz nézzünk az anyára! Szívében az Egyház szíve dobog! A mai ünnep azt üzeni nekünk: ahhoz, hogy előre tudjunk haladni, először hátra kell lépnünk: a jászoltól kell újrakezdenünk, az anyától, aki Istent tartja karjában.”  – mondta Ferenc pápa a 2018. évi újévi szentmisén (Magyar Kurír).

Találkozásra fel! Ehhez kérjük Mennyei Édesanyánk és (idei) védőszentünk közbenjárását!

Imával és szeretettel Krisztusban,

Szabó-Molnár Bálint atya LC