A februári női triduum témájául a Regnum Christi négy alapértékét választottuk: lelkesedés, hitelesség, társ-felelősség és kommunió. A szervezés akkor nem a legideálisabb körülmények között zajlott, de ez csak még inkább megerősített minket abban, hogy Isten elvégzi majd a lelkünkben, amit szeretne. Így biztosak lehettünk abban, hogy az Ő dicsősége kell, hogy megnyilvánuljon ezen a lelkigyakorlaton is. És csodát láttunk, mert a testvéri közösség gyümölcseként olyan együttlét jött létre átitatva az Isten szeretetétől, amit a szavak csak dadogva tudnak leírni.

Egyik asszonytársunkat a lelkigyakorlaton az imádságos reflexiókkal kísért filmnézés (Babette lakomája) arra indította, hogy ő is megrendezze számunkra ezt a lakomát.  A látvány, a légkör, a hangulat, az ízek alig elmondhatók. Úgy éltük meg, hogy ez a mennyei lakoma valódi előíze volt.

Az est meglepetésvendége Simon András grafikusművész volt, aki csodás gondolataival és közvetlen emberségével, alázatos szolgáló jelenlétével még szebbé tette számunkra ezt a felejthetetlen összejövetelt.

Köszönjük mindezt Andinak, aki házigazdánk és konyhafőnökünk volt ezen az estén, és az ő segítőinek, valamint Istennek, hogy megengedte mindezt megélnünk.

Jövőre is várunk minden érdeklődőt szeretettel a háromnapos lelkigyakorlatunkra. Hogy ott milyen gyümölcsök lesznek, még meglepetés, de nyitott szívvel várjuk.  

 

Kollár Ágnes, a Regnum Christi magyarországi közösségének vezetője

 

Képgaléria: