Ez a nyolcadik év, amikor a Szent Benedek Iskolában a Regnum Christi lelkiségéből nyújtunk át egy kis csomagot a lelki nap keretében az alsó tagozatos gyerekek számára. Minden évben, nagyböjtben és adventben a lelki nap a NET módszertana szerint épül fel. Ehhez nem kell más, mint jó szívvel és önkéntesen jelentkező édesanyák együttműködése, a téma kidolgozása, és Isten kegyelme, amelyet ezen a napon mindig különösen is megérezhetünk.

Idén november elején kezdtük meg a közös felkészülést az iskola könyvtárában. Öt szerdai napon reggel 8-10 óra között beszéltük át, hogy mit fogunk csinálni a majd 160 alsó tagozatos gyerekkel.

Ez a nap több szempontból is különlegesnek ígérkezett: Szent Miklós napjára esett az idén. Ezért az egész napot Szent Miklós alakja köré építettük fel. Az ő példája, amit megtanulhatunk tőle, ez volt a fő irány. Ezt szolgálták a játékok, barkácsolás, éneklés, és minden.

A nap kezdetén a szentmise, amely egyben első pénteki mise is volt, megadta az alaphangulatot – Tamás atya elmondta, hogy adok-kapok játékot kell játszanunk. Isten adja magát nekünk a szentmisében, és nekünk Őt kell továbbadnunk. Külön öröm volt számunkra, hogy Andreas Schöggl LC atya, a tartományfőnök is velünk ünnepelt ezen a napon. Csodálatos órákat töltöttünk együtt a gyerekekkel, és a nap végén meglepetésként tényleg eljött hozzánk Szent Miklós küldötte…

DEO GRATIAS!

[nggallery id=17]