A vírusveszély miatt másképp alakult az idei NET tábor, mint ahogyan terveztük, de sikerült alkalmazkodnunk a kialakult helyzethez, és Isten kegyelmével azért mégis megtarthattuk nyári táborunkat, ha nem is ottalvóst, de legalább bejáróst. A tábor helyszíne így a Szent II. János Pál Iskolaközpont lett, ami egy hétre iskolából lovagvárrá alakult, és diákok helyett lovagok és lovagkisasszonyok népesítették be a folyosókat. Nemcsak az iskola termeit varázsoltuk lovagtermekké, de mi magunk is jelmezbe bújtunk. Sokat tanultunk a lovagok, lovagkisasszonyok viselkedéséről, egész héten a lovagi erényeket gyakoroltuk a játékok, az előadások és a kézműves foglalkozások során. A tábor végére hat csapatnyi kisgyerek lett Szent II. János Pál lovagja, hogy lovagi erényeit gyakorolva hirdessék az evangéliumot és hírül vigyék: Jézus barátai vagyunk mindannyian.

Rövid időnk volt a felkészülésre, de mostanra elmondhatjuk, hogy a tíz fős kis csapatunk remekül helytállt, és olyan tábort sikerült megalkotnunk, amiben minden kisgyerek remekül érezte magát. Erről a legjobb bizonyosság a szülők felénk áradó szeretete és hálája volt.

Mint mindig, most is nagy-nagy hálával tartozom a hat segítőnknek: Panninak, Rékának, Lilinek, Adélnak, Levinek és Bendének. Nélkülük nem tudtunk volna ilyen sok kisgyereknek ennyi élményt adni és közelebb vinni őket a játékokon keresztül Istenhez. Hálás vagyok Szabó-Molnár Bálint atyának és Czagány Évinek, akik mindig támogatják a NET programot, nem csak a tábor ideje alatt, hanem egész évben. Hálás vagyok a férjemnek, aki mindig mellettem áll és segíti a munkámat. De leghálásabb most is Istennek vagyok, és ezt mondhatom mindannyiunk nevében!

 

Palásthy Julianna – NET programfelelős, táborvezető

Videónk a NET táborról ITT tekinthető meg!

Képgaléria: