Június 15-én, szombaton, egy gyönyörű nyári napon került sor a Regnum Christi Mozgalomnak és a Krisztus Légiója fenntartásában működő Szent II. János Pál Iskolaközpont óvodásainak és családjaiknak közös tanévzáró családi napjára.

A kamaraerdei Nagyréten leheveredő, mókás családi játékokat játszó vidám gyerekeket és felnőtteket láthatott, aki azon a forró nyári napon arra járt. A csapat ezután átsétált a légiós atyák kamaraerdei rendházához, ahol a májusban felszentelt, amerikai származású Justin Prigge atya újmiséjén vehettünk részt. A legkülönfélébb színű virágok, árnyas fák és bokrok árnyékában szabadtéren ünnepeltük együtt a Teremtőt, aki mindezt alkotta. A szentmise különlegessége volt, hogy a Magyarországon szolgáló négy légiós atyából hárman koncelebrálták a misét: Justin atya mellett Michael atya és Bálint atya is jelen voltak. Csaba atya csak azért nem volt velünk, mert ezidő alatt a Regnum Christi ifjúsági programjának, az ECyD-nek egy izgalmas programját vezette Újbudán: különleges feladatokat kellett a városban állomásról állomásra megoldania a felsőtagozatos korosztályú csapatoknak.

A szentmise zenei szolgálatát a Regnum Christi tagokból, óvónénikből és anyukákból álló gitáros kórus látta el – szívvel-lélekkel, nagy szeretettel és remek dalokkal, dallamokkal.

A szentmisét követően gulyáslevest és sokféle finom süteményt ehettünk, és a torta sem maradt el: egy oszlopos Regnum Christi tag 50. születésnapjának megünneplése és az ECyD-es vetélkedőn nyertes csapat jutalmazása adott erre kiváló alkalmat. Mi, felnőttek, jókat beszélgethettünk, a gyerekek játszottak, majd az Áldás zenekar táncoltatott meg mindannyiunkat egy remek népzenei kísérettel megtartott táncházas-mesélős alkalom keretében.

Igazi, áldott lezárása volt ez a 2018/2019. tanévnek. Köszönet és hála érte Istennek, a szervezőknek és rendezvényünk támogatóinak, köztük kiemelten Újbuda Önkormányzatának!

Áldott nyarat, jó nyaralást kívánunk minden családnak!

További képek a Családi Napról: