Viviana Limón megszentelt és Carlos Gutiérrez LC atya látogatása

Nagy örömünkre, április utolsó hétvégéjén ellátogatott hozzánk Viviana Limon és Carlos Gutiérrez LC atya, akik az apostoli munkák nemzetközi szintű felelősei a Regnum Christi Mozgalomban. Ők világszerte abban segítik a helyi közösségeket, hogy a Mozgalom karizmáját ki tudják bontakoztatni Isten és az emberek szolgálatában.

Azért jöttek, hogy bemutassák nekünk, hogy mi történik manapság a Regnum Christi Mozgalomban világszerte, és hogy válaszoljanak a budapesti Regnum Christi közösség misszióval kapcsolatos kérdéseire, valamint tanácsokat, javaslatokat adjanak a helyi apostoli munkák megszervezéséhez.

Megmutatták nekünk, hogy a Regnum Christi Mozgalom négy ága (Krisztus Légiója Kongregáció szerzetes papjai, megszentelt életű nők és férfiak, világi tagság) egyformán jelentős a karizma kibontakoztatásában, hogy mindegyikünknek különleges küldetése van, és ezért együtt alkotjuk a Mozgalmat, hozzátéve mindazt, ami tőlünk telik. Felvázolták számunkra a Regnum Christi Mozgalom végleges szervezeti struktúráját, és elmondták, hogy miképpen biztosított ebben minden egyes tag képviselete.

Viviana és Carlos atya beszéltek arról is, hogy a Regnum Christi férfi és női csoportok, a fiatalok és az ECYD közösségek, mint a Regnum Christi apostoli karizmájának lényegét, mondhatni a szívét képező egységek, hogyan vehetnek részt közös helyi missziós munkákban. Ez az élő közösség szolgálhat az olyan egyedi apostoli munkákban, mint amilyen a Szent II. János Pál Iskolaközpont, a Pure Fashion program, a Fiatal Missziósok útjai, a What’s Up?, a Familia és a Vándor Evangélium.

Különösen is nagy figyelmet kell szentelnünk a Regnum Christi iskolájának, a Szent II. János Pál Iskolaközpontnak, ahol a Regnum Christi pedagógiáját, lelkiségét, apostoli munkáit és karizmáját adhatjuk át az oktatói-nevelői közösségnek, és akik közülük erősebb elhívást éreznek erre, azokat szívesen képezzük majd ebben tovább.

A hétvége résztvevői nagyon jó hangulatú beszélgetésekkel, ötletek megosztásával és együttműködési javaslatokkal  gazdagították a közösséget, majd zsoltárt imádkoztunk. A rendkívül finom házi készítésű ebéd elfogyasztását követően folytattuk a délelőtt megkezdett ötletek közül a legjobbak kidolgozását, megosztottuk egymással tapasztalatainkat, és tervezni kezdtük a jövő évi programokat, lebontva azokat az elkövetkező hetek és hónapok feladataira, de figyelemmel a hosszabb időtávra is.

Viviana Limón és Carlos Gutiérrez atya még pénteken délután a Szent II. János Pál Iskolaközpont Tehetséggáláját is megnézték, és nagyon tetszett nekik a gyerekek és fiatalok produkciója, a néptánc, a dalok és a prózák. Budapest látnivalóinak megtekintésére és a Regnum Christi megszentelt és a Krisztus Légiója szerzetesi közösségeinek meglátogatására szintén jutott idejük.

Hálát adunk Istennek, hogy meglátogattak minket, és reméljük, hogy Isten megáldja őket küldetésük teljesítésében!

Clarisse Descléves, a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű női közösségének tagja

Fotók az eseményről: