PF-gala_HegedusMarton-010A Regnum Christi Mozgalomból elindult Pure Fashion program immár önállóvá vált alapítványa május 27-én rendezte meg Országos Gálaestjét a Balassi Intézetben. A nagyszabású rendezvényen a magyarországi csapatokon kívül, idén rendhagyó módon a németországi Pure Fashion tagjai is bemutatkoztak.

Ezúton is köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy támogatásukkal lehetővé tették programunk növekedését! Köszönjük az együttműködést a SZÉK egyesületnek, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének, a győri Szent Iván plébániának, a Vakvarjú Étteremnek és a Regnum Christi Mozgalom tagjainak!

PureFashion_HegedusMarton-014A divatbemutatóval egybekötött évzáró Gálaesten a lányok bemutathatták milyen élményekben volt részük a két éves képzés során. A meghívott vendégek, családtagok, barátok pedig bepillantást nyerhettek a program egyediségébe. Az idei gálát színesítette, hogy nemcsak a győri, kecskeméti és budapesti, hanem a németországi végzős csapat tagjai is bemutatkoztak, és így mintegy ötven lányt láthattunk a színpadon. Az eseményen a lányok Orsay és Zara, illetve saját készítésű ruhadarabokat viseltek.  A Gálaesten kihirdették 2016-os, „Tehetséges nők és ami mögötte van” témájú videópályázat nyertesét. Az első helyezést Bajkó Eszter videója érte el, így Eszter nyerte el a jubileumi évre szóló Pure Fashion Nagykövet díjat. A Képmás magazin külön díját pedig Szeifert Cintia vehette át.

Kis Brigitta, a Pure Fashion Alapítvány ügyvezető igazgatója a következő sorokkal köszöntötte a jelenlévőket:

„ Eltelt két év, melynek során ötvenkét lány, hat önkéntes koordinátor és tíz segítő formálódott igazi közösséggé, gazdagodott élményekkel, melyeknek egy részét most Önöknek is szeretnénk átadni. Köszönöm a kedves szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket és köszönöm Nektek, lányok! Köszönöm a nyitottságotokat, a lelkesedéseteket, nagyon hálás vagyok értetek! Külön öröm volt számomra, hogy a több hónapos próbák során jobban is megismerhettelek Titeket!

PureFashion_HegedusMarton-092Most Ferenc pápa szavaival szeretnélek bátorítani Benneteket!

,,Csodálatos dolgokat visztek majd végbe, ha már mostantól jól felkészültök, ha teljes mélységében megélitek mostani életkorotokat, mely oly gazdag ajándékokban, és ha nem féltek az erőfeszítéstől. Olyanok legyetek, mint a bajnok sportolók, akik magas célokat érnek el, mert nap mint nap alázattal és keményen edzenek.”

A Gálaest keretein belül bejelentették fiú programunk indulását, melynek során a 14-16 éves fiúkat és édesapjaikat kívánják megszólítani. A program vezetésére egy négy fős, önkéntesekből álló csapat alakult. A 2016 szeptemberében induló program felelősei: Szabó-Molnár Bálint atya, Palásthy Péter, Nagy Nándor és Latinovics Ádám.

A Pure Fashion Program jövőre ünnepli tíz éves fennállását. Az akkor egy helyszínen működő, tizenöt fős csapat mára százhuszonnyolc főre és négy helyszínre bővült. A jubileumi év keretében nemcsak a programban részt vevő lányokat szeretnék megszólítani, hanem mindazokat, akik az elmúlt tíz évben részesei voltak a Pure Fashion életének. Az ünnepi évben több napos női konferenciával, teljes családokat megszólító előadássorozatokkal várják a kedves szülőket is!

Ezúton is szeretnénk külön köszönetünket kifejezni a szervező csapatnak! Köszönjük a sok munkát, időt és energiát!

A Gálaestről részletes beszámolót olvashatunk még a Magyar Kuriron (http://www.magyarkurir.hu/hirek/pure-fashion-gala-nem-ruha-teszi) és az Új Ember katolikus hetilap hasábjain is.

A gálaest fotóit köszönjük Hegedűs Mártonnak!

 PF-gala_HegedusMarton-004 PF-gala_HegedusMarton-001PF-gala_HegedusMarton-003