Idén nyáron ismét két NET tábor szervezésére kaptunk küldetést Istentől. A napközis NET tábort, június utolsó hetében – egy hatalmas kerttel és hűvös pincével rendelkező helyen – a Budafok-Felsővárosi Jézus Szíve Plébánián tarthattuk meg. A negyven alsós kisgyermek korosztályos csoportokban, ifi vezetőikkel sokféle testi-lelki és társas élményre tehettek szert. Táborunk központi témája idén a Noé és kalandjai voltak. Minden reggelt a templomban indítottunk közös imádsággal és Noé történetének folytatásos részeivel. Az alábbi témákat érintettük:

  • Túlárad a gonoszság a Földön, de Istennek van terve, ami jó,
  • Isten megszólít és küldetést ad, ebben a hűség és a kitartás segít, hogy higgyünk Isten szavának.
  • Özönvíz eseménye: Aki Istenre hallgat, azt megóvja.
  • Élet a bárkában: Alkalmazkodás és bizalom próbatétele.
  • Szabadulás és szövetségkötés: A hálaadás fontossága.

Építettünk, ácsoltunk igazi bárkát fából, élő állatokat terelgettünk, simogattunk. Eljutottunk a vízi világ megcsodálására a Tropicariumba. Gondoskodtunk magunkról sütés-főzéssel. Fizikai és szellemi próbatételek által alakultak a csoportok kis csapatokká. A 38 fokos hőség elől a pincébe bújtunk Noéról filmet nézni, játszani, zászlókat készíteni a bárkára. Noé életének eseményeiről a csoportok kis előadással is készültek az utolsó napra.

Mindannyian megtapasztalhattuk, hogy Isten egyénileg figyel és gondoskodik rólunk, valamint személyre szabott feladatokkal, küldetéssel lát el. Így indultak a kis csapatok csütörtökön egy missziós útra a környék utcáiba, hogy meghívják a lakosokat a pénteki záró, hálaadó alkalmunkra. Majd tábortűzzel zártuk az utolsó esténket. A péntek már a hálaadás és szövetségkötés napja volt. Michael Duffy LC atya prédikációjából egész nyárra szóló küldetést kaptunk: legyünk bátrak és hívjuk meg az embereket Isten közelségébe, egy szentmisére, egy alkalomra, és imádkozzunk barátainkért és azokért is, akiket nem kedvelünk.

A tábort Jota „Ne félj, csak higgy!” című dalára begyakorolt tánccal zártuk. S mélyen a szívünkbe véstük a dal mondanivalóját is: „A legjobb terv az az Isten terve… Te is Isten tervének vagy a része”.

Nagy-nagy hálával tartozom táborszervező társaimnak Czagány Évinek, Benkóczy Ritának és Bolla Verának, a konyhai szolgálat összefogásáért Probáld Katának. Az ifi csoportvezetőink pedig példásan szerepeltek figyelem, gondoskodás és vezetés terén. Köszönjük Annának, Lilinek, Dorkónak, Mesinek, G. Annának, Eszternek és Ritának, az odaszánt idejüket és szeretetüket.

Veress Rita – NET programfelelős, táborvezető

 

Képgaléria: