Hamvazó szerdán, március 5-én egy lelki nap keretében a Szent Benedek Iskola alsó tagozatosai számára ismét átadtunk a Regnum Christi lelkiségéből egy kis csomagot. Ebben a tanévben most, a nagyböjt kezdetén is a NET jól bevált módszertana szerint építettük fel a lelki napot. Ez azt jelenti, hogy a természetestől haladunk a természetfeletti felé.  Hisszük, hogy a hitet a gyerekeknek az ismeretátadás mellett ezzel a módszerrel lehet igazán közel vinni a szívéhez.

„Magyarázd el és elfelejtem, mutasd meg nekem és emlékezni fogok rá, engedd, hogy tegyem és megértem.” (Konfucius)

Ilyenkor mindig „felforgatjuk” egy kicsit az osztályokat, az iskolai rendet, mert szeretnénk, ha valóban minél többet megtapasztalnának abból a szeretetből, amellyel Isten van irántunk, emberek felé. A keresztút elimádkozása előtt rendhagyó utat jártunk be, ahol maguk a gyerekek is megérezték, milyen az, amikor a kövek nyomják a talpukat, és néhány „bűn” (becsomagolt könyvek) súlya nyomja a vállukat. Jézus nem csupán egy rövid három méteres szakaszon, hanem sok száz méteren cipelte keresztjét, amely a világ összes bűnével meg volt terhelve.

Ilyenkor játszunk, barkácsolunk, mesélünk, éneklünk és igyekszünk a gyerekek minden érzékét megmozgatva segíteni őket a lelki élet útján. Ebben most is jó szívvel és önkéntesen segítettek az édesanyák, akikkel együtt dolgoztuk ki a témákat, amelyeket az osztályokkal átvettek, hogy így formáljuk a gyerekek szívét.

Most is, mint advent előtt, öt szerdai napon reggel 8-10 óra között beszéltük át az iskola könyvtárában, hogy mit fogunk csinálni a majd 160 alsó tagozatos gyerekkel. Tamás atya lelkileg is és fizikailag is elkísért minket a felkészülésben és a nap folyamán is. Köszönjük neki, és Istennek, hogy ismét sok kegyelemben volt részünk.

Csernus Ágnes

[nggallery id=18]