A március 4-i lelki este megszervezését a Karolinás Mamacsoport vállalta. Miután ez az alkalom nagyböjtre esett, ezzel összhangban kerestünk témát, ami köré a lelki estét felépíthetjük. A csoport tagjai választása végül a megbocsátásra esett.

Nagyböjtben sok szó esik a bűnbánat fontosságáról, annak felismeréséről, hogy sebzettek vagyunk, és hogy Isten segítségére szorulunk.  Mi szerettük volna a bűnbánat isteni oldalát, a megbocsátást bemutatni, több oldalról körbejárni, a lelki este lehetséges eszközeivel.

Az esemény Zoomon zajlott és meglepően nagy népszerűségnek örvendett. 31 bejelentkezett résztvevő volt, de sok képernyő előtt házaspárok ültek, így a résztvevők számát 40 főre becsültük. Hála legyen érte Istennek! Ez a létszám mindenkit meglepett és a viszontlátás örömével töltött el sokakat, akik vagy távolabb élnek és ritkán jutnak el RC eseményekre, vagy a korlátozások miatt elmaradó közösségi alkalmak hiányától szenvedtek. Bálint atya meghívására pedig a szokottnál több tanár és óvónő is részt vett a Szent II. János Pál Iskolaközpontból.

Az estet egy megérkező körrel kezdtük, röviden megosztva, honnan jöttünk erre a lelki estére, és mit várunk tőle. Majd ráhangolódásként meghallgattuk a Homokba kell írni c. Pintér Béla számot.

Ezután egy vezetett imádság következett a Szent Ignác-i szemlélődés, más néven képzelettel való imádság módszerével, ahol a házasságtörő asszony és Jézus között zajló megbocsátási jelenetbe merülhettek bele imában a résztvevők, hogy Istenhez közel időzhessenek az evangélium által kiváltott személyes érintettségeik mentén.

Ezt egy kiscsoportos megosztás követte, amikor a Zoom által véletlenszerűen létrehozott kiscsoportokban mindenki megoszthatta az imában résztvevő társaival, hogy őt mi érintette meg a leginkább, mit mutatott meg neki Isten ebben az imádságban.

Visszatérve a közös térbe, rövid vallomásokat hallhattunk a megbocsájtásról, személyes szemszögből. Bálint atya kezdte a gyóntatás és a megbocsátás tapasztalataival, majd Vancsura Angyalka, Sági Julcsa és Csízy Judit osztotta meg gondolatait a megbocsátás kérdéséhez.

A vallomások után az irgalmasság rózsafüzérét mondtuk el közösen, a szándékokat a chatbe lehetett beírni, újra megtapasztalva, hogy a képernyőnek van ugyan egy személytelensége, de össze is kapcsol bennünket.

A végén búcsúzó körrel zártuk az estét, ahol mindenki egy mondatban elmondta, mit visz magával, mit kapott ettől a nagyböjti lelki estétől.

Hálás köszönet Istennek a találkozásért!