Missziós Fiataljaink Michael Duffy LC atya vezetésével Nógrádban jártak, Miklós Zalán plébános atya meghívására. Az ő beszámolójukból idézünk:

“2016. október 7-9 között Missziós hétvége volt a hozzánk tartozó legnagyobb településünkön (Nógrádmegyer), melynek keretében a Regnum Christi Apostoli Mozgalom, Fiatal Misszósok Közössége látogattak el hozzánk újra. Péntek este szentmisével kezdtünk, majd ezt követően Élő Rózsafüzért imádkoztunk gyertyás körmenetben.

     Szombati napunk a kifejezett misszió volt, melynek keretében közel 50 családot látogattunk végig, nem csak az együtt imádkozás, de a későbbi konkrét segítségnyújtás tervével. Ennek érdekében “adatokat gyűjtöttünk” , melynek alapján a budapesti Szent II. János Pál pápa Iskolaközpont diákjai  Karácsony ünnepére készülve megpróbálnak személyreszabott ajándékcsomagokat összekészíteni számukra. 

     Délután folyamán a gyerekek számára a háztól-házig misszióval párhuzamosan lehetőség adódott a közös játékra, tanulásra, majd szentmisével zártuk napunkat. Közösségünk egy része pedig Sóshartyánba látogatott el, ahol szintén Élő Rózsafüzér és szentmise keretében tettek tanúságot elköteleződésükről.

    Vasárnap Kishartyán községben tett tanúságtétel után Nógrádmegyerben adtunk hálát a közös hétvéggért, és térhetett vissza mindenki a “hétköznapokba”, azzal a meggyőződéssel, hogy nem hiába jött el…

    Az Isteni Irgalmasság Rendkívüli Szentévében figyelemreméltó kezdeményezés a missziós fiatalok, Michael Duffy LC atya (Krisztus Légiója Kongregáció papja) szervezésében indult útnak és nagyon bízunk benne, hogy kezdeményezésünk bőséges gyümölcsöt hoz majd, valamint az éppen éledező romapasztorációnak is táptalaja tud lenni.”

Forrás: http://krisztushordozo.hu/