Március 8-10-ig volt az ötödikes és hatodikos lányok ECYD hétvégéje. Nem mentünk messzire, a (főhadi)szállásunk a Missziós Központban volt. Szinte mindenki el tudott jönni, így 16 lány volt velünk, és nagy örömünkre a Dallasból éppen hazatérő Hangodi Dóri megszentelt életű a hétvége nagy részét velünk tudta tölteni!

A pénteket közkívánatra rögtön Mosolymisszióval kezdtük: az Allee környékén sok-sok ember arcára csaltak mosolyt a lányok!

A hétvége témája az imádság és az Istennel való találkozás volt, de természetesen fontos szerep jutott a szórakozásnak is – hiszen az közös játéknak is közösségformáló ereje van. S a hétvége célja elsődlegesen az volt, hogy a közösséget építsük és erősítsük.

Volt tehát trambulinozás, „utcai rally” a Kopaszi-gáton, ahol a csapatoknak vicces feladatokat kellett megoldaniuk, bevonva a járókelőket is. Itt különösen nagy szükség volt az együttműködésre és a kreativitásra, s ebben minden csapat igen jól vizsgázott!

Nem maradt el a közös sütés-főzés sem! A hatodikosok ebédet készítettek, az ötödikesek sütit sütöttek – tudatosan kicsit belekóstolva a háziasszonyi teendőkbe ;-).

Végig jó hangulat, vidámság jellemezte a hétvégét, de a lelki épülés sem maradt el. Nagyon megfogta a lányokat Nick Vujicic kisfilmje, melynek kapcsán jó beszélgetés kerekedett. Meglepően nagy sikere volt a „negyedórázásnak”, amikor kettesével beszélgettek egymással a lányok, véletlenszerűen kihúzva a beszélgetőpartnerüket. Ez nagyon jó alkalom volt arra, hogy kicsit jobban megismerhessék egymást. Legközelebb talán már egy „félórázással” folytatjuk…