A Szent II. János Pál Iskolaközpontban nagy volt a sürgés-forgás Krisztus Király vasárnapjának délutánján. A Regnum Christi Mozgalom legfőbb ünnepére készültek kicsik és nagyok, fiatalok és idősek. Készültek testben és lélekben, sok szeretettel, hogy az Úr Jézusnak ez az ünnepe minél fényesebb, minél szebb legyen. És valóban az is lett! Isten megáldotta igyekezetünket!

A szentmise főcelebránsa Szabó-Molnár Bálint atya, Krisztus Légiósa, a magyarországi közösség vezetője volt, akinek négy szerzetestársa és egy papjelölt koncelebrált. Köztük volt Valentin Gögele tartományfőnök atya és a mexikói Miguel testvér, aki az Oltárlovagok lelkes csoportjait képezi ki világszerte.

​A homíliát Szabó-Molnár Bálint atya mondta, különösen odafigyelve a legkisebbekre, hogy megértesse velük is, hogy Krisztus miért volt különleges király a földön. A kicsik (és nagyok) kórusban válaszolták a megfelelő pillanatokban: „…mert Ő másképpen csinálta”. Így érezhettük át mindannyian, hogy bizony, Krisztus valóban egészen másképp gondolkodott és cselekedett, mint egy földi uralkodó. Az Ő országa nem e világból való, hanem a lelkünkben épülő, élő, eleven valóság az Ő minket szeretetteljesen, szelíden átformáló ereje által.​

Az ünnepi szentmise keretében tettek ígéretet az ECyD ifjúsági program résztvevői, hogy Krisztus barátai akarnak lenni, és ennek megfelelően akarnak élni, meghozni döntéseiket. Vezetőjük, Szász Csaba atya egy lelki hétvégéről érkezett ezzel a lelkes csapattal az ünnepre, és sokan ministráltak közülük a szentmisén.

A szentmise keretében újították meg elköteleződésüket a Regnum Christi tagok, és egy új tagot is üdvözölhettek soraikban. A Regnum Christi tagok mellett pedig sok lelkes segítő, önkéntes, a Szent II. János Pál Iskolaközpont diákjai és szüleik, tanárok, nevelők és más munkatársak is részt vettek a közösen ünneplésen, összesen mintegy 250-en.

A szentmisét követően az ünneplő közösséget agapé, majd a gyerekeket gyerekfoglalkozás várta, a felnőttek pedig a tartományfőnök atya előadását, majd az USA-ban szolgálatot teljesítő, magyar megszentelt, Hangódi Dóri tanúságtételét, élménybeszámolóját hallgathatták meg.

Mivel a megszentelt nők közössége idén ünnepli megalakulásának 50. évfordulóját, a születésnapi torta sem maradhatott el, amit Dóri szeletelt fel – nagy szeretettel osztva nem csak a tortaszeleteket, hanem a kedves szavakat, szívből jövő mosolyát is. Jelenléte igazán különlegessé tette az ünnepet, amit annak fájó tudata is erősített, hogy bizony nem sokára vissza kell indulnia tengerentúli szolgálati helyére, Dallasba.

Krisztus Király ünnepét azonban egyértelműen a szeretet és az öröm dominálta, melynek forrása maga Isten. Hála legyen ezért neki minden pillanatért, minden résztvevőért és minden ajándékáért! Adventbe ezzel a lendülettel indulni nagyon jó!

Dicsőség Istennek!