A Regnum Christi Mozgalom kiemelkedő eseménye minden évben Krisztus Király ünnepe, hiszen a Mozgalom tagjai Krisztus királyságát szeretnék megvalósítani a szívükben és a társadalomban egyaránt. Küldetésük annak az Országnak az építésére szól, amely Krisztus lelkületét tükrözi: szeret és szolgál.

Az ünneplés mindig a szív eseménye, és ilyen értelemben több tanításnál. Az ésszel tudott, megtanult dolgok lelki átélése, a testvéri közösség megélése teszi az ünnepeinket igazán különlegessé. Szász Csaba LC atya is erre mutatott rá az ünnepi szentmise homíliájában. Felidézte az ünnep bevezetésének indítékait, amikor XII. Pius pápa elrendelte, hogy 1925-től Krisztus királyságának is legyen külön egyházi ünnepnapja. Csaba atya arra is emlékeztetett, hogy a Krisztustól kapott kegyelmek továbbadása, a másokban, elsősorban a szenvedő, rászoruló emberekben Krisztus képmásának felfedezése mennyire fontos akkor is, ha az a komfortzónánkon kívüli lépések megtételét igényli.  „Isten számít ránk, Regnum Christi tagokra, keresztény emberekre!” – zárta buzdítással szentbeszédét.

A szentmisére a járványügyi veszélyhelyzet ellenére sokan eljöttek, és sor került a Regnum Christi tagok ünnepélyes elköteleződésére is az elkövetkező évre. Nagy öröm és hála van a szívünkben értük!

Az ünnepi szentmise a Regnum Christi youtube csatornáján is megtekinthető volt, illetve bármikor visszanézhető ITT.

Az ünnephez kapcsolódóan elkészült egy videómontázs a Regnum Christi apostoli munkáiról ITT (köszönet érte Csernus Pálnak), a RAP és Betlehem kisközösségekben megélt lelki ajándékokról ITT, illetve ITT megtekinthető a Fiatal Missziósok bemutatkozása, valamint a NET nyári napközis gyermektábor videója is ITT. Fogadják ezeket szeretettel!

Isten áldja és őrizze meg Mozgalmunkat az elkövetkező évben, és vezessen minket Szentlelke által!