[nggallery id=16]

Köszönöm mindazoknak, akik idejüket áldozták a szervezésre, hogy meghitt és tartalmas ünneplésben lehetett részünk Krisztus Király vasárnapján.

Öröm volt hallgatni Mohos Gábor atya, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárának szentbeszédét, melyben hangsúlyozta, hogy Krisztus királysága nem a mások feletti uralmon alapul, hanem azon, hogy Isten egészen kicsinnyé és törékennyé tette magát. Ezért nekünk, mint Krisztus követeinek, az a feladatunk, hogy hozzá hasonló alázatos lelkülettel közvetítsük Isten szeretetét.

Az Istennek való engedelmesség gyümölcseiről hallhattunk Juan Manuel Cotelo tanúságtételében, amelyre a szentmisét és az agapét követően került sor. Cotelo, spanyol filmrendező életét egy álom változtatta meg, korábban munkája során soha nem beszélt Istenről. Elmesélte álmát, melyben egy olyan luxushajón utazott, ahol senki nem tudta, hogy honnan jönnek és hová mennek, s ezért sokan teljesen kétségbe estek. Hirtelen egy másik hajóban találta magát, ahol mindenki békésen imádkozott. Itt Jézus kérte őt, hogy ússzon át a luxushajóra és segítsen az embereknek megtalálni a céljukat. Az álom után mély meggyőződéssel hitte, hogy Isten arra hívja, tegyen tanúságot Mellette a munkájában. Elhatározta, hogy elkészíti az Utolsó hegycsúcs című filmet, de fél éven keresztül semennyi pénzt nem sikerült összegyűjtenie. Ekkor egy neves filmcég kereste meg állásajánlatával, de nem akarta elfogadni, mert még mindig ehhez a tervéhez ragaszkodott. Ezért újabb és újabb feltételeket szabott, míg végül mégiscsak eléje tették a szerződést. Nagy elhatározással közölte, hogy nem írja alá, mert úgy érzi, Istennek más tervei vannak vele. Másnap egy adományozótól tízszer akkora összeg érkezett, mint amennyit eredetileg szerezni akart, a film sikere pedig minden emberi várakozást felülmúlt.

Szőnyi Eszter