Nagy hálával és köszönettel tesszük közzé a Regnum Christi Mozgalom és a Krisztus Légiója Kongregáció által megrendezett, a házasság erőforrásairól és a házasságokat gyengítő hatásokat bemutató konferenciájáról az egyik résztvevő házaspár, Kállay Csilla és Tamás személyes élménybeszámolóját. Részletesebb ismertetővel is hamarosan jelentkezünk.

Kedves Regnum Christi Tagok és Barátok!

 

templom-terMátraverebély-Szentkút – egy varázslatos hely: zarándokok célpontja, lelki megújulás, melegszívű ferences szerzetesek, megújult vendégház és rendezvényközpont, bazilika szent kapuval, ivókút, mozaikoltár, remetelakok, és mindez egy kis völgyben a Mátra lábánál, festői környezetben. Egy hete itt jártunk, akik a Regnum Christi Mozgalom és  Krisztus Légiója Kongregáció első, házasságról szóló konferenciáján részt vettünk.

beer-aldasSzentmisés kezdéssel és zárással, zsoltáros keretben és imádságban bővelkedve kaptunk lelki eledelt, miközben testünket a ferences konyha házias főztje táplálta. Hiányt nem szenvedtünk semmiben.

Pénteken késő délutántól vasárnap délig az előadások és tanúságtételek hihetetlen tárháza segítségével feltárult előttünk a házasság: a szentség, a házasság: ami a miénk, a házasság: ami számunkra az Isten felé, az Életre vezető út.

Áldott hétvége, ahol püspökeinktől (Beér Miklós püspök és Bíró László püspök) és papjainktól (Michael atya, Csaba atya, Bálint atya, Habsburg-Lotharingiai Pál atya és az ott élő ferences atyák) kaphattunk támogatást és szolgálatot a szentmisében, az előadásokban vagy akár személyesen is: megindító volt ez a kegyelmi állapot.

vacsoraA felejthetetlen jó hangulat, öröm és békesség légkörében fürödtünk, méghozzá a házastársunkkal együtt!

Hallottunk, láttunk olyan példákat magunk előtt, amelyek erőt adnak arra, hogy a Jóisten kegyelmével, ha Őt beengedjük a házasságunkba, ha igazán Őrá alapozzuk házastársi közös életünket, akkor “szem nem látta, fül nem hallotta mindazt a jót, amit az Atya készít” nekünk.

pal-bandi9Az előadások során rengeteg szemszögből és szempontok szerint górcső alá vehettük a katolikus házasság valóságát, felfedezhettük teljességét, szépségét, sokszínűségét, rendeltetését, nehézségét, távlatát.

Különös sava-borsa volt a hétvégének az, hogy sokan összetalálkoztunk ismerősünk ismerősével, amiből remek beszélgetések fakadtak. A meglepetés sem maradt el, hiszen a szombat esti koncert örökre felejthetetlen marad!

Hálásan köszönjük azoknak, akik ezt megszervezték, végig dolgozták, végig imádkozták és segítettek abban, hogy ez a csoda létrejöhetett.

Adjunk hálát Istennek ezért a hétvégéért, a házastársunkért és mindannyiunkért: résztvevőkért, szervezőkért, egyházi személyekért, előadókért, vendéglátókért!

Aki ott volt (és sokan voltunk!), megtapasztalhatta a Szentlélek jelenlétét: lángolt a szívünk!

Már csak annyi maradt hátra, hogy a sok elhatározást megvalósítsuk!

Mindenkinek jó házasságot kívánunk!

Isten áldjon Benneteket!

 

Szeretettel:

Kállay Csilla és Tamás

Konferenciánk szeretetteljes hangulatát tükrözik az alábbi, Hegedűs Márton készítette fotók. Köszönet értük!

mise-beer beer3 templom-padsor-mise2 michael-atya   csoportkep kellermayer2 biro-puspok3 vadaszyék2 kozonseg3 pal-kinga2 pal-bandi4 pal-atya-gyertya2habsburg-par-gyertyaval video-beszelgetes krudyek2 herbertéktest-teo-kinga tanuságtétel-familia-no kati-pult mezey-zsuzsi-asszonykorben kiss-janos-balazs-ferfikorben árpád2 zsuzsi-osszefoglalo2  katica-szervez koncert

Köszönetünket fejezzük ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásáért, melyet konferenciánk megrendezéséhez az EGYH-KCP-16-0572 számú pályázat keretében kaptunk.

emmi_color_logo emet_logo_szines