Kinevezték a tartományi elöljárót és tanácsadóit a Regnum Christi megszentelt életű tagjai számára a közép- és nyugat-európai tartományban

2012. július 24-én a Regnum Christi Mozgalom megszentelt női ágának általános elöljárója és tanácsadói benyújtották a pápai megbízottnak a közép- és nyugat-európai tartományban dolgozó megszenteltek közt végzett felmérés eredményét, melyben az új tartományi elöljáró és tanácsadói személyére lehetett javaslatot tenni.

Miután az érintett személyek véleményét is kikérték, július 25-én – Szent Jakab apostol ünnepén – Gloria Rodríguez nyilvánosságra hozta a hírt, hogy De Paolis bíboros úr jóváhagyta a tartományi elöljáró kinevezését Viviana Limón Olavarrieta személyében, az első tanácsadót Luly Clariond és a második tanácsadót Vadász Kinga személyében. Megbizatásuk három évre szól. Idén augusztus 1-jén kezdték meg szolgálatukat.

Az alábbiakban közöljük mindhármuk rövid életrajzát:

viviana_portrait

Viviana Limón Olavarrieta Mexikóvárósban született 1978. augusztus 18-án. Tagja volt az ECYD-nek és a Regnum Christinek, és önkéntes volt Madridban (2001-2002). Az Overbrook Iskola (Rhode Island, USA) növendéke volt 1991 és 1992 között. Az észak-mexikói Anáhuac Egyetemen végezte el a Kommunikációs tudományok szakot. 2002. augusztus 22-én szentelte életét Istennek a Regnum Christiben, és 2004. augusztus 22-én újította meg ünnepélyesen az ígéreteit. Madridban végezte el felkészítő tanulmányait. A Le Châtelard Iskola igazgatóhelyettese és a montreux-i Regnum Christi szekció vezetője volt Svájcban. Eközben együttműködött néhány plébániával Laussane és Morges városában (Cantón de Vaud) és Genfben. Ezeken a helyeken ECYD és NET klubokat nyitott, illetve a Szülők Iskolája (Escuela de Padres) apostoli munkát is vezette.

2007 óta a párizsi megszentelt központ elöljárója és az ottani szekció vezetője. Együttműködik a párizsi főegyházmegyével és a nanterre-i egyházmegyével felajánlva nekik a Regnum Christi lelki és apostoli karizmáját olyan újonnan nyitott egyházi iskolákban, melyek az egyházmegyék alá tartoznak. Emellett részt vesz a hittan oktatásban, pasztorális csoportok szervezésében a kamaszokkal való munkához, és segít a fent említett iskolák hittan anyagának összeállításában. 2007 és 2010 között Brüsszelben a Pure Fashion és a Szülők Iskolája programon dolgozott.

Luly_portrait

Luly Clariond Domene Monterrey-ben (Mexikó) született 1978. június 26-án. A CECVAC iskola növendéke volt szülővárosában, illetve ECYD és Regnum Christi tag volt. 1995. augusztus 15-én lett megszentelt, és 1997. szeptember 8-án újította meg ünnepélyesen ígéreteit. Rómában és Madridban végezte el felkészítő tanulmányait. Egyetemi diplomát szerzett a dél-mexikói Anáhuac Egyetemen Nevelés és fejlődés szakon, és mester fokozatot a Regina Apostolorum Pápai Egyetemen Vallástudomány szakon. Hat éven keresztül segített – képzése éveit is beleszámítva – a Regnum Christi főtitkárságán. 2001 és 2005 között a római ECYD és Regnum Christi szekció igazgatója volt. A későbbiekben több projektet is készített a nők és a család intézményének megsegítésére Spanyolországban, Olaszországban és Belgiumban. A 2009-2010-es tanévben igazgatóhelyettes volt a svájci Le Châtelard iskolában. 2010 óta a dublini Woodlands Iskola igazgatója.

 

Vadász Kinga 1976. június 21-én született Győrben. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát. 1995-ben tagja volt az első magyar Regnum Christi csapatnak. Mexikóvárosban volt önkéntes. 1998. augusztus 30-án lett megszentelt, és 2002. augusztus 26-án újította meg ünnepélyesen ígéreteit. Madridban végezte el felkészítő tanulmányait. Tizenkét éve végez apostoli tevékenységet Budapesten. Segíti az ECYD és a Regnum Christi tagjait, és részt vesz a Szent Benedek Iskola pasztorális szolgálatában.

Imádkozzunk Vivianáért, Lulyért és Kingáért, hogy hűséggel tudják teljesíteni küldetésüket, és hogy legyen meg bennük a vágy, hogy mindig az Atya dicsőségét és a lelkek megmentésének ügyét szolgálják