„A kereszt minden lépésnél megütötte a töviskoronát, és ez éles fájdalmat okozott. A fájdalmak miatt többször elájultam, és a kereszt nehéz súlya alatt többször elestem. Ilyenkor a hóhérok lándzsával és botokkal vertek, s kényszerítettek a felállásra. Hátamon egyes csontok kilátszottak és kimozdultak helyükről. Gyötrelmeimet emberi ész képtelen felfogni.”

(Baij Mária Cecília: Jézus Benső Élete,  magánkinyilatkoztatás,
Nihil Obstat Imprimatur no 3215/1944)
Keresztút az életért

XVI. Benedek pápa meghirdette a nagyvárosok misszionálását. Ezért valamennyien misszionáriusok vagyunk a nagyvárosi dzsungel közepén. Mivel lehet ezt a kiüresedett, szórakozásért élő, technológiába fulladt, elmagányosodott társadalmat felrázni végzetes álmából? Isten Szeretetének legnagyobb bizonyítékának hirdetésével: Krisztus keresztre szögezett, ölelésre széttárt karjaival!

A Regnum Christi Apostoli Mozgalom évek óta megrendezi Krisztus nyilvános keresztútját Budapesten. Hívunk benneteket, közösségként, családként és egyénenként is: Tartsatok velünk! Tegyünk mind tanúságot hitünkről. Mutassuk meg Budapestnek, hogy él az Úr, aki meghalt értünk!

Nagy szeretettel hívunk Téged és családodat arra a Keresztútra, ami március 31-én 15 órai kezdettel kerül megrendezésre Budapesten, az Andrássy út Oktogon és Hősök tere közötti szakaszán. Utunk közben kihangosítva követhetjük a stációk mély elmélkedéseit és családok imáit, ami kicsiket és nagyokat egyaránt hozzásegíthet a nagyheti események és a feltámadás elmélyültebb megéléséhez. Keresztutunk szabadtéri szentmisével zárul, amelyet dr. Székely János püspök atya mutat be.

Tarts velünk!

„Meghívtam akkor sokakat, azt mondva nekik: „Jöjjetek mindnyájan, jöjjetek és szemléljetek engem! Jöjjetek és lássátok, mily nagy áron vásárolom vissza lelketeket! Jöjjetek, és nézzétek meg magatokat bennem, példaképetekben! Tudjátok meg, ha nem utánoztok engem, nem léptek be oda, ahol én leszek”
(Baij Mária Cecília: Jézus Benső Élete,  magánkinyilatkoztatás,
Nihil Obstat Imprimatur no 3215/1944)