DSC_4905Január 28-án, Budapesten rendezte meg a Pure Fashion Alapítvány a jubileumi évi Anya-lánya Teaházat. A Regnum Christi Mozgalom szemléletét, értékrendjét hűen tükröző, különleges rendezvény a Pure Fashion Program négy pillérére, a személyiségfejlesztésre, a lelkiségre, az élményre és a közösségre épült, külön hangsúlyt fektetve a szülő-gyermek kommunikációra. A rendezvényen a Pure Fashion Programban résztvevő lányok és édesanyáik töltöttek el egy közös estét. Az esemény különlegessége volt, hogy programunk idén tíz éves magyarországi fennállását ünnepli.

,,A becsomagolt ajándéknak az a lényege, hogy kibontsuk és megtaláljuk! Egy anya-lánya kapcsolatban ez a kicsomagolás egy egész életen át tart, sok-sok meglepetéssel, megrökönyödéssel, örömmel, csalódással, nem várt pillanattal.”

Anya-lánya Teaház Christiana HabsburgAz Anya-lánya Teaházat a Pure Fashion Alapítvány fővédnöke, Habsburg-Lotharingiai Christiana főhercegnő nyitotta meg, beszédében elmondta: „Nagyon örülök annak, hogy a Pure Fashion Program ennyire megerősödött az elmúlt tíz évben, kis virágból hatalmas virágcsokorrá alakult. Az összes európai ország közül Magyarország válaszolt leginkább arra a hívásra, hogy a nőiséggel ilyen formában is foglalkozzanak. Van egy kapcsolat a teremtő Isten és a nő szíve között, Isten bízik a nőben. Ez a kapcsolat továbbadódik az édesanyától a lányig, generációkon át. Ez a lánc nem törhet meg, mert, ha megtörik az anya és lány közötti kapcsolat, a társadalom törik meg, ha viszont erős ez a kapocs, akkor a nemzet túl tud élni mindent.”

 

DSC_4872Az alkalom fő témája a kommunikáció volt, melyről Bárányos Edit, program országos szakmai felelőse tartott interaktív előadást, minden elméleti ponthoz egy-egy gyakorlatot kapcsolva. Előadásában hangsúlyozta: „Ugyan minden életszakaszban fontos, hogy a kommunikáció megfelelő eszköze legyen az önkifejezésnek, a kamaszkor hozta nehézségeknél és konfliktusoknál még nagyobb szerepet kap. Célunk olyan technikák átadása, amelyek a mindennapi életben jelenthetnek kapaszkodókat kifejezetten az anya-lánya kapcsolatban. Mindezt elméletek és gyakorlatok egymásra épülésével kívánjuk elérni, ami egyben izgalmas kihívás elé is állítja mindkét felet.” A műhelymunka után az anya-lánya párok krétatáblára írták fel, mit értékelnek a másikban, melyről a fotósarokban készültek hangulatos képek.

Anya-lánya Teaház Hangódi DóraAz Anya-lánya Teaházon a lelkiség is fontos szerepet kapott, Hangódi Dóra, a program országos lelki vezetője imára és elmélkedésre hívott bennünket. Beszédében elmondta: „Mindannyian ajándékok vagyunk ebben a világban! Hogyan is lehet ennyi ajándékkal együtt élni? Rácsodálkozva! Hiszen az ajándékokat becsomagolva kapjuk, így a gyermekeket is, akiket Isten szeretetének rengeteg rétege “csomagol be”. A becsomagolt ajándéknak az a lényege, hogy kibontsuk és megtaláljuk! Egy anya – lánya kapcsolatban ez a kicsomagolás egy egész életen át tart, sok – sok meglepetéssel, megrökönyödéssel, örömmel, csalódással, nem várt pillanattal. Fedezzük fel együtt az isteni titkot!”

 

Anya-lánya Teaház Hegyesi ZitaAz alkalom második felében Hegyesi Zita, a program országos kommunikációs felelőse vezetésével műveltségi kvíz következett, ahol művészettel, tudománnyal és a Pure Fashion Programmal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak. A győztes asztal tagjai a jubileumi évi Pure Fashion gálára nyertek tiszteletjegyet.

A kvíz után Kis Brigitta, a Pure Fashion Alapítvány ügyvezető igazgatója mutatta be jubileumi évünk programjait, felhívva a figyelmet az olyan nyitott programokra, mint például a felnőtteknek szóló előadássorozat, illetve a 2017. október 14-i Családkonferencia. Brigi beszédében a résztvevőket arra kérte, legyenek a program nagykövetei ott ahol élnek, legfőképp családjukban, a szeretetet bemutatva.

Az alkalmat Szabó-Molnár Bálint LC atya áldása zárta, bátorít mindenkit a hit továbbadására gyermekei, környezete számára.

Forrás: www.purefashion.hu

Fotók: (C) Varga Mihály