Képzeljük el, hogy mindannyiunknak van egy varázslatos térképe, mely tele van utak sokaságával, amiket kiradírozhatunk, újra rajzolhatunmegismerés2k, vagy egészen új felfedezéseket jegyezhetünk fel. A térkép ott van mindenki kezében, de kevesen bontják ki a tekercset, hogy nekivágjanak a nagy kalandnak, mert bizony ez egy hosszú út, s mint minden utazás; tele van kihívásokkal, élménnyel, olykor vakvágányokkal, veszélyekkel.  És hova vezet a térkép? Istenhez, és a boldogsághoz.

A Pure Fashion budai csapatának decemberi alkalma az önismeretről szólt.

akvarellEnnek a térképnek a megfejtésében szerettünk volna segítséget nyújtani a lányoknak. A nagy létszám miatt forgószínpad szerűen szerveztük meg a napot. Az egyik helyszínen Mezey Zsuzsa (önismereti szakértő) beszélgetett a lányokkal, a másik helyszínen komolyzene mellett különféle önismereti teszteket töltöttek ki, valamint volt egy csendes szoba ahol akvarell festés segítségével vethették papírra saját belső világukat.

Mivel a délelőtt komoly önfegyelmet igényelt, elgondolkodtató, mély dolgokból épült fel, a délutánt játékkal töltöttük.  Megszólaltattuk a bennünk lakozó kisgyermeket, sokat nevettünk, és a csapatjátékok során lehetőségünk nyílt még jobban megismerni egymást. A habos forró csoki pedig már csak hab volt a nap tetején. 🙂

A záró kör volt számomra a legmeghatóbb, amikor visszajelzések érkeztek a napról. A legtöbbször az a mondta hangzott el, hogy: „Jó érzés volt hallani, hogy nem csak én vagyok ezzel így” Bizony az önismeret fontos, és ha magunkat ismerjük, elfogadjuk és szeretjük, akkor másokhoz is oda tudunk fordulni, és észre tudjuk venni, hogy igen másnak is vannak gyarlóságai, nehézségei, de ugyanakkor csoda szép értékei is.

festés

Bárhová is vezet minket önismeretünk térképe, sose felejtsük el:

,,Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket. Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott.”

onmagam