Krisztus szenvedések közepette, értünk és miattunk járta végig a Golgota útját. Keresztútja tanúságtétel az emberért vállalt áldozatról, a szeretetről, a reményről; áldozata értelmet ad a szenvedésnek. Induljunk, és tegyünk tanúságot kereszthordozásunkról!” – e szavakkal nyitotta meg Erdő Péter bíboros úr 2015-ben a Regnum Christi Mozgalom által szervezett, az évek alatt hagyománnyá vált Élő Keresztutat az Andrássy úton.

A lassan több mint egy éve tartó koronavírus járvány sok keresztet, lelki terhet, gyászt és megpróbáltatást okoz az emberek életében, mindemellett sorban fosztja meg a hívőket olyan lelki feltöltődést ígérő programoktól, melyekre különösen is szükségük lenne a nehéz időkben.

Azonban, hogy közösségünk, a Regnum Christi és a Szent II. János Pál Iskolaközpont nagy családja és Barátaink ne maradjanak idén sem keresztúti lelki felkészülés nélkül, 2021. március 27-én (Virágvasárnap vigíliáján) este 18:00 órától ifjúsági énekes-gitáros keresztutat közvetítünk ONLINE a Szent II. János Pál Iskolaközpont YouTube csatornáján ITT.

Sík Sándor A keresztút című versét stációról-stációra az Adoramus zenekar zenésítette meg 2003. nagyböjtjében. Ez a gitár, fuvola, hegedű, cselló, ütős és szintetizátor kíséretekre írt ifjúsági keresztút mély nagyböjti lelki feltöltődést nyújt a Feltámadás, a Húsvét ünnepére készülve.

Bár, az elmúlt évek során a Keresztút többnyire változatlanul, eredeti formájában szólalt meg, mégis minden évben tartogatott és mindmáig tartogat valami új, addig fel nem fedezett üzenetet számunkra és a velünk imádkozók számára egyaránt.

Az idei évben a Szent II. János Pál Iskolaközpontunk több pedagógusa is csatlakozik az Adoramus zenekar régi tagjaihoz és a Budafok-belvárosi Szent Lipót templom “ovis” szentmiséjén szolgáló közösséghez, új színt hozva ezzel a stációkba.

Keresztúti áhítatunkat ebben az évben az Iskolaközpontért, különösen is a vezetőségért, diákjainkért, pedagógusainkért, az iskolában szolgáló tanlelkületért, a minket támogató Regnum Christi mozgalom tagjaiért és minden hozzánk kötődő családért ajánljuk fel.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a közös imádságra!

Áldott húsvéti készületet és jó egészséget kívánunk minden családnak,

A szervezők nevében:

Gulyásné Balogh Bianka