Nagyon vártuk már, hogy újra személyesen találkozhassanak a Regnum Christi közösségek tagjai. Végre eljött május 15-e, amikor egyénileg, autókkal Bodajkra utaztunk egy mini zarándoklatra, közösségi alkalomra.

A bodajki kegytemplom fedett kertjében gyűltünk össze a Mária szobor körül, és imaszándékokat gyűjtöttünk, majd közösen elimádkoztuk az örvendetes rózsafüzért.

Ezután mise következett a templomban, melyet Szabó-Molnár Bálint atya celebrált, a homíliát pedig János atya mondta, rendkívül értékes lelki zarándokútravalóval látva el minket. Egyik értékes gondolata, amit magammal vihettem, az volt, hogy a bodajki kis templom kívülről fehér és egyszerű, de belülről nagyon díszes, színes, pompás, pont úgy, mint az Úr Jézus, aki kívülről egyszerű megjelenésű volt, de a szíve nagyon gazdag és csodálatos.

A mise után a plébános atya megengedte, hogy a gyönyörű oltárképet, melyen a Segítő Szűzanya képének másolata van (az eredeti Passauban található), körbejárjuk a fal mögött, ahol egy értékes fogadalmi emléket is láthattunk. Ez egy hölgy vállkendője volt, aki a férje tisztítótűzből való szabadulásáért imádkozott a Segítő Szűzanyához, és egyszer csak a férje kezét érezte a vállán, aki azt mondta neki, hogy „kiszabadultam, köszönöm az imáidat”. Sok más gyógyulás és csoda is történt a kép mellett imádkozók körében.

Az oltárt nemrégiben készítették, és benne Szent István királyunk ereklyéjét helyezték el, hiszen neki van szentelve a kegytemplom.

Ezután a templomkertben ebédeltünk batyuból, és sokat beszélgettünk. Ekkor a csapat egy része hazament, a másik része pedig felment a Kálvária dombra, ahonnan nagyon szép kilátás tárult elénk Bodajkra, a templomra és a kastélyra, valamint a Vértesre és a Bakonyra is.

Nagyon jól éreztük magunkat, és bár esőt ígértek, jó időt kaptunk!

Hála Istennek mindezért!

 

dr. Csabai Zsuzsanna