Az idei Házasság Hete (2021. február 7-14.) alkalmából a Szent II. János Pál Iskolaközpontba járó gyerekek szülei közül és a Regnum Christi házaspárok köréből mintegy 15 pár gyűlt össze a virtuális térben, hogy Szent Bálintnak, a szerelmesek védőszentjének napján egy különleges Házasrandira vállalkozzon.

Veress Rita és Szabolcs vezették a nagyon jó hangulatú estet, melyen a házaspároknak lehetősége volt hosszasabban is beszélgetni egymással, különleges figyelmet szánni társukra és figyelmet kapni tőle, aminek egészen biztosan jó hatása lesz a hétköznapjainkra is.

A kedves üdvözlés után Szabó-Molnár Bálint LC atya ünnepi áldásban részesítette a megjelent házaspárokat, név szerint megemlítve mindegyiküket az áldás szövegében. Nagyon kedves, jóleső és erőteljes áldás volt ez, mely az est folyamán, de azon túl is éreztette hatását.

Ezután került sor az Alpha Házaskurzusának anyagából vett előadás megtekintésére, mely egy-egy témát követően hagyott időt arra, hogy az adott kérdést minden pár magában, a saját otthonában, egy csésze meleg tea vagy egy pohár bor mellett átbeszélgesse.

Ezek a témák és kérdések segítettek felismerni, hogy éppen milyenek vagyunk, milyen a kapcsolatunk egymással, és hogy mi segíthet minket abban, hogy egyre bensőségesebbé válhasson ez a kapcsolat. Nagyon hasznos volt átgondolni, hogy a saját magunk és párunk jelenlegi szükségleteit hogyan tudjuk egymás számára jobban betölteni.

Mint résztvevő, úgy érzem, nagyon szép, kellemes és egyben hasznos estét töltöttünk így együtt a férjemmel, de egyszersmind együtt egy kedves társasággal is az interneten keresztül. Bátorító, megerősítő volt a meghallgatott előadás, a részt vevő párok szavai, aminek révén új lendületet kaptunk házasságunk továbbépítéséhez, kapcsolatunk mélyítéséhez!

Köszönet ezért Ritának, Szabolcsnak, Bálint atyának és minden résztvevőnek, de legfőképpen Istennek, aki minket erre a házastársi küldetésre és a vasárnap estére meghívott!

Némethné Probáld Kata