Michael atya ezüstmiséjét, a Krisztus Légiója Kongregáció és a Regnum Christi Mozgalom alapításának 75. évfordulóját ünnepeltük

_1610689Isten erőteljes kegyelme ölelt át bennünket azon az ünnepi szentmisén, melyet Michael Duffy LC atya papi szolgálatának 25 éves jubileuma alkalmából mutatott be, Szabó-Molnár Bálint LC és Szász Csaba LC atyák koncelebrálásával a légiós atyák kamaraerdei rendházának kápolnájában. Ez alkalommal a Krisztus Légiója Kongregáció és a Regnum Christi Mozgalom elmúlt 75 évéért is hálát adtunk.

A szentmisét követően kíváncsian hallgattuk Michael atya képes beszámolóját mozgalmas élete legemlékezetesebb eseményeiről, amint mindig új utakat taposva, kitartó küzdelemmel vállalta Krisztus örömhírének hirdetését mindig ott, ahová Isten vezette.

Hallhattunk tőle a Krisztus Légiója magyarországi küldetésének kalandos kezdeteiről, amikor havonta két hetet Budapesten, két hetet pedig Szlovákiában szolgált, miközben mindkét nyelv tanulásával egyidejűleg igyekezett megbirkózni. Mesélt kárpátaljai missziós útjainak élményeiről: a megrendítő szegénység megtapasztalásáról és a Szűzanya oltalmáról, amikor csapatuk fegyverkereskedőkbe botlott. Felvillantak az emlékek missziókról a brazíliai szegények és a cigányok között, valamint a II. János Pál pápával való találkozásairól, aki pappá szentelte őt – hogy csak a legemlékezetesebbeket említsük. Végül a mindennapok eseményei, a Regnum Christi, az ECYD és a Fiatal Missziósok csoportjaival végzett sokféle apostoli tevékenység képei elevenítették fel előttünk Michael atya magával ragadó missziós lendületét.

Nagyon köszönjük ezt a szép estét elsősorban Michael atyának és mindazoknak, akik szervezőmunkával, a felemelő zenei szolgálattal vagy szeretetteli jelenlétükkel hozzájárultak az emlékezetes és örömteli ünnepléshez.

Szőnyi Eszter

_1610692 _1610678 20160103_173805