Június 22. és 27. között Szász Csaba atya vezetésével és az ECyD ifi csapatvezetők hathatós közreműködésével valósult meg a felső tagozatos fiúk körében olyannyira népszerű és várva-várt nyári ECyD fiútábor. Pénzesgyőrben szálltak meg, a Bakony szívében, és csillagtúra szerűen sokfelé megfordultak a vidéken. Programjaikról olvassák szeretettel Csaba atya facebook bejegyzéseinek sorait alább, amit néhány hangulatképpel fűszereztünk.

Itt szeretnénk még kifejezni hálánkat az önkéntes ifi csapatvezetők felé, akik éjjel-nappal, szívvel-lélekkel, magukat nem kímélve, önzetlenül, kedvesen és ügyesen foglalkoztak a kiskamasz gyerekekkel! Házi virtuális dicsőségtáblánkon ezért álljanak itt nagy betűkkel neveik:

CSAJBÓK LEVENTE, CSERNUS FÜLÖP, HÓDI BALASSA, MARTINI PÉTER, VERESS BOTOND

KÖSZÖNJÜK NEKIK! ISTEN ÁLDJA ÉS VEZESSE ŐKET!

Rövid tábori beszámoló, avagy pillanatképek a 2020. évi ECyD táborból:

1. nap – “A mi drága kenyerünk”
Mindenki magáénak érezte a kenyeret, amit készítettünk (10 kg lisztből!). A végén megáldottuk, hogy így hálát adjunk Istennek és kérjük az Ő kegyelmeit ránk.

 

 

2. nap – A vizes nap
Mivel nem volt eső, mint ahogy a meteorológusok a hétre megígérték, ezért mi mentünk a vízhez. Finom reggelivel kezdtük a napot, majd meglátogattuk a pápai strandot. Volt ott játék, sport, de még lelki program is.

 

3. nap – Nem leszünk mi reumások!
Reggeli szentmisével kezdtük a napot, majd elmentünk kirándulni a természetbe. A gyerekek nem gondoltak arra, hogy a csalánok csípni is tudnak, tehát elég sokan rövid nadrágban jöttek. De annál jobb volt a “Capture the flag” (Kapd el a zászlót) játék az erdő melletti réten. Aznap sem kellett altatót fújni!

 

4. nap – “És Isten látta, hogy mindez jó.”
Veszprém gyönyörű város. Nem lehet ott unatkozni. Jártunk a várban és az állatkertben. Nehéz dönteni, hogy mi volt jobb…

 

 

5. nap – Igazi fiús “erőfitogtatás”
Na, erről a napról nem készült kép, legalább is nekem nincs, mert a társasjátékok túlságosan lefoglaltak mindenkit: kártya, Catan telepesei, stb. Nem volt mindegy, hogy ki nyer a végén, még ha a szeretetet próbáltuk is gyakorolni.

 

 

Ezúton is köszönjük Magyarország Kormányának táborunk és az ECyD program támogatását!

Fotógaléria: