“Menjetek és hirdessétek az evangéliumot, és ha kell, használjatok szavakat!” – Idézte Feri atya az idei nyári misszió első miséjén. Ez a mondat az egész missziót meghatározta.

Na de hol is voltunk és mit csináltunk?

A misszió helyszínei ezúttal Kaposfüred és a környékbeli falvak voltak.

Szerencsére akadt munkánk bőven, így kisebb csoportokban dolgoztunk. Volt, aki festett, vagy főzött, pár ember segített lomtalanítani egy plébánia padlásán, volt, aki gazolt, míg néhányan tűzrakó helyet építettek, de akadtak olyanok is, akik levendulát kötöztek.

A második napon ellátogattunk a kaposvári Karitász központba, ahol nagyon érdekes beszámolókat hallgathattunk végig a Szent Lázár házról, ami egy olyan ház, ami hajléktalanoknak segít újra talpra állni és ismét visszatérni az életbe, illetve a “Mélyben és Reményben Alapítványról”. Ezután ellátogattunk a Szent Lázár házba, ahol megismerkedhettünk egy bentlakóval és megtekinthettük a szobákat. Később egy ételosztáson vehettünk részt.

Mivel a munkával jól haladtunk, így előre nem tervezett programokra is sor kerülhetett. A fiúk Feri atya vezetésével meglátogattak két, az erdőben élő remetét és nekik segítettek a téglapakolásban. Ez idő alatt a lányok elsétáltak néhány helyi idős nénihez és egy fiatal úrhoz beszélgetni. Itt is nagy szeretettel fogadtak minket, és elképesztő élmény volt azt tapasztalni, hogy nekik ezek a rövid beszélgetések is ilyen sokat jelentettek.

Istenhez viszont nem csak a fizikai munkákon keresztül kerülhettünk közel, hanem a mindennapos miséken, az atyák és vezetők által tartott tanításokon, illetve az éjszakai szentségimádáson is.

De nem csak Istennel és az egyébként igen kedves helybéliekkel tudtuk mélyíteni a kapcsolatunkat, hanem egymással is, ugyanis amikor nem dolgoztunk, ellátogattunk különféle strandokra, elmentünk megnézni egy kilátót, sokat kártyáztunk és sakkoztunk, illetve röpiztünk és tollasoztunk.

Összességében ez egy nagyon szuper misszió volt, nagyon szépen köszönjük a szervezőknek, hogy mindig ilyen fantasztikus munkát végeznek, valamint a kaposfürediek vendégszeretetéért sem lehetünk elég hálásak. Reméljük, máskor is visszatérünk még erre a vidékre.

Perlik Boglárka – Rieger Ádám

Pillanatképek a munkamisszióról: