bellA Budapesti Városmissziós Napok keretében Bajzáth Ferenc atya meghívására szeptember 30-án, szombaton elsőáldozók családjait látogatta meg a Fiatal Missziósok egy csoportja Óbudán. A családokkal az atya előre egyeztetett, és mindkét család nagyon szívélyesen fogadta fiataljainkat.

A bemutatkozás után először egy kis beszélgetéssel indítottak. Azután közösen imádkoztak, játszottak a család kisebb gyermekeivel, majd a látogatásuk végére a beszélgetés egyre személyesebbre fordult, és már a saját élményeinket is meg tudták egymással osztani.

Az egyik Fiatal Missziós erről így számolt be: „Mindig nagyon különleges érzés, amikor egy család a nekünk, „idegeneknek” olyan szinten megnyílik, mintha már évek óta ismernénk egymást. Talán ez is egy misszió lényege, hogy mi is sokkal jobban nyitottak legyünk, és olyan dolgokat merjünk megosztani másokkal, amiket talán eddig senkinek sem mondtunk, legyen szó hitéletünkről vagy akármilyen más dologról.”

Így összességében egy nagyon mély és megáldott, jó hangulatú beszélgetésnek voltak részesei fiataljaink, és reméljük, hogy a misszió gyümölcsei sem maradnak el.