A „Családi napok” rendezvényünk szombat esti programja az örömteli találkozáson túl lelki gazdagodásunkat szolgálta. A tartalmas előadást Dr. Török Csaba atya, az Esztergomi Hittudományi Főiskola oktatója tartotta. Ferenc pápa Evangelii Gaudium apostoli buzdítását mutatta be a lelkes hallgatóságnak közvetlen és lényegre törő stílusában.

 Ferenc pápa minden megkeresztelt hívőnek címzett apostoli írásának legfőbb felszólítása: az apostolkodást magunkon kell elkezdenünk! Először is nekünk kell megtérnünk olyan keresztényekké, akik valóban ÖRÖMHÍRKÉNT élik meg az evangélium tanítását! Ha már a szívünk mélyén él bennünk a Szentlélek öröme – amely az egész evangéliumot átjárja – akkor vagyunk csak képesek arra, hogy kilépjünk a saját komfortzónánkból és hirdessük Krisztus üzenetét a világban. Mindez csak személyes találkozások által lehetséges, vállalva azt is, hogy eközben magunk is piszkosak leszünk. A Szentlélek hasonlít a szélhez, ami nem fúj akkor, ha bezárkózunk a saját szobánkba, csak úgy, ha az ajtót és az ablakot is kitárjuk!

Ferenc pápa üzenete: hitünket az alapjaiban kell megújítanunk! Nemet kell mondanunk  a kényelmességre, a terméketlen pesszimizmusra, a spirituális világiasságra, a belháborúkra… Vállalnunk kell, hogy az evangélium forradalmi üzenetét személyes példaadással adjuk tovább mindenkinek, akivel a mindennapok során találkozunk.

Dr. Török Csaba atya előadása:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=NVE5Kaut54k