„Mi vagyunk az Isten épületének élő kövei, mélyen egybeépítve Krisztussal, a sarokkővel. Amikor mi együtt vagyunk, a Szentlélek Isten épít bennünket Egyházzá.”

Ferenc pápa

 Megjelent a Vándor Evangélium VIII. Imafüzete.

ve_logo_veglegesSzeretettel hívunk és várunk minden régi és új imádkozót, hogy imádkozzunk együtt – közösségben – továbbra is a Hit éve és a keresztény felelősségvállalás témakörében.

Ebben az évben a Szentatya által meghirdetett Hit éve lezárására készített elmélkedések és a keresztény felelősség témájának átimádkozására hívunk mindenkit. Nagy szeretettel készítettük a hónapok elmélkedéseit, és külön öröm számunkra, hogy a Bíboros úr jóvoltából már második alkalommal kapott „Nihil obstat” minősítést az imádságos füzetünk. A „Nihil obstat” jelentése: „semmi akadálya”: illetékes egyházi szakértő ítélete kéziratról, mely szerint a mű tartalma összhangban van az Egyház hivatalos tanításával, ezért nincs akadálya a kiadásának. (Katolikus lexikon) Ez nagy megtiszteltetés számunkra és jól kifejezi, hogy továbbra is ajánlásra méltónak tartják ezt az imaformát.

Imádság: Aki imádkozik, az ráérez annak a szükségére, hogy értelmét, szívét, akaratát és cselekedeteit Isten szent akaratához alakítsa, akivel találkozott. „Uram, mit akarsz, mit tegyek?”(RCK 107.)

Közösség: Minden közösség pedig az Egyház élő lángja. (RCK 6.)

Küldetés: A küldetés személyre szabott és át nem ruházható, ezenkívül sürgős és nagy jelentőségű a társadalom számára. (RCK 459.)