A nyár folyamán, július 28-tól augusztus 2-ig Győrben voltunk táborozni az ECyD-es lányokkal az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Kollégiumában. Tizennégy lány vett részt, akik nyitottak voltak egy új nyári élményre. Ezen kívül Zsófi, Ági és Detti, a csapatvezetők sem hiányoztak. Ők vidáman valósították meg mindazt, ami programot elterveztek a lányokkal, és mint ECyD csapatvezetők, őszinte szeretettel kísérték a lányokat ezekben a napokban. A Regnum Christi megszentelt életűek közül Kinga és én voltam velük, mi vezettük a tábort és elkísértük a részvevőket imáinkkal.

A hat nap alatt sok vidám percet töltöttünk együtt, sok kalandban volt közösen részünk. A lányok kitartóan keresték a kincset, amelyről nagy kérdés volt, hogy egyáltalán minden csoport megtalálja-e. Együtt izgultunk, hogy ki lesz az első. Jó két órán keresztül, növekvő izgalommal, teljesítették a csapatok az „egy perc és nyersz” feladatait, amivel mindig megkaphatták a következő útmutatást a kincs helyszíne felé.

Bátorság, együttműködés és tanúságtétel a hitről – erre volt szükség a Győri városi rally alatt. Szent Mártát ünnepelte az nap az Egyház. Az egyik feladata az volt a lányoknak, hogy találjanak egy Márta nevű hölgyet, és kívánjanak neki boldog névnapot. Vajon melyik csapat talált? A feladat annyira jól sikerült, hogy néhányan még virágot is ajándékoztak aznap egy-egy Márta nevű győri hölgynek.

Kért már egyszer valaki ingyen fagyit a fagyizóban? A lányok Győrben bátran kértek – ez volt a második feladat. És kaptak! Jó tudni, hogy ilyen is van.

„Hiszek Istenben és az ima erejében!” Ezt tanúságot a hitről adták át a lányok a felnőtteknek. A harmadik feladatuk az volt, hogy megszólítsanak valakit, és hívják be a templomba együtt imádkozni.

Az élménybeszámolók alapján tudjuk, hogy ez a program a tábor egyik csúcspontja volt.

Egy ECyD tábor soha nem csak olyan programokból áll, mint például idén a Kalandpark, strandolás, film, kézműveskedés, reggeli torna vagy a vidám közös étkezések. Minden napnak része egy ECyD foglalkozás és beszélgetések konkrét témákkal. Azon kívül a lányok egymással barátkoznak, az iskola falain kívül együtt eltöltött idő a legjobb alkalom, hogy felfedezzék, mélyebben megismerjék egymást, és Istennel is találkozzanak a tábor alatt, a felebaráti szeretet által, vagy az imában. Igen, Jézussal is lehet baráti kapcsolatban élni, mert Ő is egy igazi személy és idén is hivatalos résztvevője volt táborunknak. Nem csak reggel és este beszélgettek a lányok Vele, hanem egy Szentségimádás alatt mindenki kihasználta a lehetőséget, hogy írjanak Neki egy levelet. Egy jó barátnak valószínűleg őszintén le merték írni, ami a szívükben volt.

A konkrét apostolkodás is része az ECyD tábornak. Győrben egy idősotthonban megleptünk több idős embert. Szentképekkel készültek a lányok, és csoportokban mentek be egy-egy szobába beszélgetni és együtt lenni velük. A felebaráti szeretet által vitték el Isten örömhírét és az nap sok mosolyt tudtak varázsolni az idősek arcára.

Idén a táborban nem csak vicces feladatoknál és játékoknál fogtak össze a lányok, hanem az imában, a szeretetben, vagy akár áldozat hozatalban is. Célunk volt, hogy együtt készítsünk el egy különleges rózsafüzért. Minden gyöngyszem egy lánynak a jó cselekedetét jelentette, amit a tábor alatt valakiért áldozatként megtett. Közösen sikerült sok feladatot megvalósítani és több mint 60 gyöngyöt gyűjtöttek össze. Egy teljes rózsafüzér lett belőle, aminek már most is örök értéke van. A felebaráti szeretet, az áldozat és az ima által magukat és sok embert vittek közelebb Istenhez.

Nagyon örültünk és hálásak voltunk, hogy a légiós atyák is meglátogatták a táborunkat Győrben. Két szentmisét mutattak be, volt gyónási lehetőség a résztvevők számára, és a lányok örömmel mutatták be nekik a tábor alatt megtanult táncokat.

A tábor zárásaként a lányokkal pillecukrot sütöttünk a tábortűznél – alul keksz, aztán csoki, utána egy pillecukor, majd erre rá még egy keksz, és kész a finom esti szendvics egy jó tábor után! Hazafelé a vonatban néhány lány írásban is beszámolt a vezetőknek, mint például Panni: „Nekem minden nagyon tetszett, de legfőképpen a városi rally. A tábor után kellemes, jó érzés van a szívemben, invitál arra, hogy jövőre is jöjjek. Sok-sok élményt viszek haza.” 

Marton Fabiola
Regnum Christi megszentelt életű tagja

A táborban készült képek:
[nggallery id=25]