DSC_0363A népi mondás azt állítja, hogy minden jó, ha a vége jó. Ezért a vakáció végén fel szeretném frissíteni idei ECyD-es táborunk élményeit.

Nekünk idén ezzel kezdődött a nyarunk. Még meg sem tartottuk a Te Deum misét az iskolában, de mi igyekeztünk már élvezni a nyári táborok hangulatát. Ezzel magasra tettük a nyári programok mércéjét, hiszen egy nagyon jól sikerült tábornak lehettünk a résztvevői, ill. szervezői.

DSC_0285Idén a zalalövői Borostyán tó partján táboroztunk június 18. és 23. között, ahol 24 kamasz gyerek, 5 fiatal csapatvezető és egy fiatal pap volt a tábor élvezője. Volt minden a programjaink között: csapatjátékok, strandolás a Borostyán tónál, élménydús nap a zalaegerszegi Aquacityben, foci, szentmisék, közös imádságok, társalgások az élet nagy kérdéseiről, tábortűz szalonnasütéssel, s megannyi más csapatépítő játék.

DSC_0382Nekem, a tábor egyetlen papjának élvezet volt látni, ahogyan a gimnazista és egyetemista csapatvezetők irányítják a kamaszkorú gyerekeket. Ez egy igazi istenélménnyel is felért, hiszen a vezetők nem csak a programok lebonyolítását biztosították a gyerekek számára, hanem a hitükről is nyíltan tanúságot tettek szóban és cselekedetben. Az isteni gondviselés valóban működik és tevékenykedik az emberek között: mindig gondoskodik arról, hogy legyenek személyek, akik nagylelkűen és örömmel továbbítják a fiatalabb nemzedéknek a keresztény, katolikus hit szépségét és vonzerejét.

Istennek legyen hála!

Szász Csaba LC atya

 

További képek a táborról:

DSC_0115 DSC_0105 DSC_0309 DSC_0637