Izgalmas kalandok, nevetés, napsütés, beszélgetések, közös imák és szíveket megérintő szentmisék. Ki ne vágyódna egy ilyen hetet jövőre is eltölteni azokkal, akikkel olyan jól összebarátkozott az idei tisza-tavi ECYD fiútáborban Csaba atya vezetésével! Itt semmi sem hiányzott, ami egy jó vakációhoz szükséges: szép környezet, erőt próbáló kihívások és laza strandolások, no meg az elengedhetetlen jó társaság!

Már megérkezéskor belevágtunk a közepébe: a kalandparkban alaposan megmozgattuk az utazástól elgémberedett tagjainkat. Szerencsére még éppen maradt idő egy izgalmas esti strandolásra is!

A strandolást másnap is folytattuk, közben jókat társasozva, beszélgetve és természetesen nagyokat nevetve. De voltak komolyabb programjaink is: egésznapos túra a poroszlói Ökocentrumba, amit mindenki nagyon élvezett, mert sok érdekességet láttunk. Például hatalmas akváriumokban úszkáló vizákat és más édesvízi halakat, vízparti állatokat: vidrát, teknősöket, siklót és békákat. Nagyon izgalmas volt a vízi játszótér is, ahol különleges, vízen úszó akadálypályán lehetett végigmenni, és még  tutajozhattunk is! Az egész napos kenutúránk is klassz volt, bár alaposan elfáradtunk.

Tetszettek az esti szentmisék, különösen az, amelyiken én olvashattam fel. A tábor folyamán volt egy pontgyűjtős játék: a jócselekedetekért  (pl. mosogatás, terítés, pakolás, segítés) mentolos cukorkákat lehetett kapni, amiket az utolsó nap reggelén válthattunk be különböző értékes nyereményekre.

Én nagyon élveztem ezt a tábort, és várom a következőt!

Illés Karcsi táborozó beszámolója alapján