Szeresd Krisztust! Szolgáld az embereket! Építsd az Egyházat!

Kedves Barátaink!

A Regnum Christi Mozgalom fenti jelmondata nagyon is élményszerűen vált valósággá számomra a virágvasárnap előtti szombaton, április 13-án, amikor 750-800 hívő testvérünkkel, kicsikkel, fiatalokkal és idősebbekkel együtt léphettünk Jézus lábainak nyomába az Andrássy útra szervezett Családok Keresztútján. A keresztúton együttérző szeretettel követtük Jézust, szolgáltuk az embereket tanúságtételünkkel és építettük az Egyházat a közösség erejének megtapasztalásával.

Az idei év meglepetés újdonságot is hozott, mégpedig azt, hogy a Szent II. János Pál Iskolaközpont diákjai állóképekkel jelenítették meg a keresztút állomásait. Erős, mélyen megindító ábrázolások voltak ezek. Sokan megkönnyezték, lelkileg és testileg is beleélték magukat a 2000 évvel ezelőtti helyzetekbe: a siránkozó asszonyok vigasztaló megsimogatása vagy Pilátus kézmosó táljának megérintése mutatta a drámai helyzetek átélésének mélységeit.

A Családok Keresztútján felolvasott elmélkedések alapjául a Colosseumnál járt tavalyi pápai keresztút gondolatai szolgáltak, melyeket olasz fiatalok írtak. Idén, Budapesten pedig magyar fiatalok, gyerekek és felnőttek olvasták fel ezeket. Szép ez a Rómától Budapestig húzódó lelki-lelkesedési ív!

A Családok Keresztútjáról a Magyar Kuríron olvasható egy nagyon szép beszámoló ITT, illetve a Mária Rádió élő közvetítése is visszahallgatható INNEN. Szeretettel ajánljuk ezeket mindazoknak, akik nem tudtak eljönni, vagy csak éppen újra át szeretnék élni a már látottakat, hallottakat.

Áldott Nagyhetet és Húsvétot kívánva,

szeretettel

Némethné Probáld Katalin