Jó volt! Sőt, nagyon jó volt! Együtt lenni, beszélgetni, játszani, rohangászni és legfőképpen hálát adni! Június 16-án, szombaton mintegy 160 felnőtt és gyermek együtt adott hálát Istennek az elmúlt iskolaévért szeretetben, örömmel a Regnum Christi Mozgalom Családi Napján. És hogy mindez annyira jól sikerült, hogy valóban olyan jól érezhettük magunkat, az annak köszönhető, hogy olyan sokan tettek érte, bedobva legértékesebb talentumaikat a szervezésbe és a lebonyolításba, de még Újbuda Önkormányzatától is érkezett hozzá anyagi támogatás. És Isten megáldotta mindezt!

Aki ezen a szép, napsütéses júniusi napon a kamaraerdei nagyréten járt, az vidáman versengő, játszó gyerekeket és szülőket láthatott. Aki pedig ezután eljött a légiós atyák kamaraerdei rendházához, az egy közösen ünnepelt hálaadó szentmisébe csöppenhetett, ahol a Szent II. János Pál Iskolaközpont pedagógusai, a gyermekek és szüleik, valamint a Regnum Christi tagok együtt adták a zenei szolgálatot a légiós atyák által celebrált hálaadó szentmisén. Ezután jó hangulatban beszélgető felnőtteket, vidáman eszegető családokat, kézműveskedő gyerekeket és a nekik személyreszabottan elkészített lufikkal boldogan futkározó, sugárzó mosolyú kicsiket láthatott.

Visszatekintve, ezen felül még a vendéglátói oldalon a boldogan, szeretettel szolgáló légiós atyák, óvónénik, Regnum Christi megszentelt életűek és világi tagok arca idéződik fel bennem, akik nagy lendülettel terítettek, sátrat állítottak, ebédet osztottak, mosogattak, pakoltak, játékokat és más izgalmas programokat szerveztek a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. Ez így volt kerek és teljes! Köszönet és hála nekik és a Jóistennek, akinek szeretete elindította a szervezőket e rendezvény megszervezésére, és akinek áldása volt minden egyes résztvevőn és az így összegyűlt közösség egészén.

Ez újra egy olyan nap volt, amikor a Regnum Christi lelkisége a maga teljességében megnyilvánulhatott, ahogy a jelmondatunk is mondja: „Szeresd Krisztust! Szolgáld az embereket! Építsd az Egyházat!”

Istennek legyen hála érte!

És még sok-sok kedves kép a nap hangulatáról:

A képekért köszönet Simon Dórának, Palásthy Julcsinak és Clarisse Descléves-nek!