Angyal misszió

A Pure Fashion program fontos része egy szociális alkalom, amit mi Angyal Missziónak nevezünk. Ez egy olyan egy napos program, melynek során gyermekotthonokból hozunk ki gyerekeket, akik mellé választunk egy párt a lányok közül, aki az „angyaluk” lesz erre a napra. A nap folyamán színes programokat biztosítunk számukra, azonban az igazi feladat rájuk vár, mert odafordulásukkal és törődésükkel ők teszik igazán különlegessé az együtt töltött időt a gyerekek számára. A lányok így saját élményükön keresztül éreznek rá az önzetlen adás örömére, mely női hivatásuk alapját képezi.

ebéd játék

Reggel nagy volt a sürgés, forgás a Szent Benedek Iskolában. Mindenki izgatottan várta kinek lesz az angyala. Közösen énekeltünk és imádkoztunk, azzal a kéréssel fordulva Istenhez, hogy segítsen minket a nap folyamán. A lányokat 4 csapatba osztottuk, élükön már a Pure Fashion-ben korábban részt vett vezetőkkel. Ezt követte a várva várt pillanat, mindenki megtudta ki lesz párja. Az idősebbek beszélgetni kezdtek, és érdeklődve, kíváncsian figyelték angyalukat. A kisebbek a futkározást választották, ezzel biztosítva az angyalok reggeli tornáját.

 Az első két csapat táncházon vett részt, ahol Eszter és Misi magyar népviseletben várt minket, és mindenki elsajátíthatta a néptánc alapjait. A másik két csapatot Dávid és Palkó várta; játékok, és versenyfeladatok sokaságával. Motivációként színes pontokat kaptak minden feladatnál, melyeket az angyalbüfében lehetett beváltani.

tánc

Miután mindenki jól elfáradt, jött az ebéd, majd egy kis pihenés: Max Lucado: „Értékes vagy!” című meséjével. A nap egyik fénypontja az angyalbüfé volt, ahol mindent megtalálhattunk, mi szem-szájnak ingere. Természetesen idén is a gumicukor aratta a legnagyobb sikert, de a versenyt ezúttal felvették a vidám, színes muffinok is.

 

A nap zárásaként egy igazán különleges program állt össze a gyermekek számára. Dávid, aki a Szent Benedek Iskola „Ki mit tud?” vetélkedőjét is megnyerte, szó szerint elvarázsolta a közönséget, bűvész mutatványaival. A sok boldog pillanat után, elérkezett a búcsú pillanata. A nap során segítő fiatalok gitáros énekekkel búcsúztatták a gyerekeket. A nap végén még tartottunk egy rövid értékelő kört, és bár a lányok nagyon fáradtak voltak, lelkesen és boldogan meséltek a nap során szerzett élményekről, tapasztalatokról. Mindenki nevében írhatom, hogy ezen a napon újra megtapasztalhattuk, milyen jó dolog adni, és ha csak egy napsugárnyit is, de fényt, boldogságot, szeretetet vittünk a résztvevő gyerekek életébe.

Így zárult a 2013-as angyal nap a budai csapat számára.

sütemény