anreas-schoeggl-fotoAndreas Schöggl  LC atya (képen) 2018. szeptember 1-től átveszi a Regnum Christi és a Krisztus Légiója Kongregáció főtitkári feladatait Rómában.

Eduardo Robles Gil LC generális atya május elején nevezte ki a Felső-Ausztriából származó Andreas Schöggl  LC atyát a Regnum Christi és a Krisztus Légiója Kongregáció új főtitkárává. Andreas atya e pozícióban Jaime Rodríguez LC atyát fogja váltani, aki 2011 októbere óta a közösség főtitkára. 2018. március 19-én Valentin Gögele LC atya került kinevezésre Andreas atya helyére a nyugat- és közép-európai tartományfőnöki posztra.

Andreas Schöggl  LC atya 1974. október 22-én született Herzogsdorfban, és a Linz melletti Leondingban és Altenbergben nőtt fel. Miután leérettségizett a linzi Bischöfliches Gymnasium Kollegium Petrinum-ban (Püspöki Gimnázium és Kollégium), 1993-ban belépett a Krisztus Légiója noviciátusába az Aachen melletti Roetgenben, majd 1995-ben letette első ideiglenes fogadalmát. Egy salamanca-i (Spanyolország) ónyelvi-humanisztikus képzési év után filozófiát és teológiát tanult Rómában, és mindkét képzésben diplomát szerzett.

Ezekben az években már többféle feladatot vállalt a Kongregációban: a tanulmányi központban rektori asszisztens, a történeti archívum felelőse és a rendi teológushallgatók tanulmányi prefektusa volt. 2003-ban szentelték pappá Rómában. 2005-től a Krisztus Légiója Kongregáció igazgatóságának (Generaldirektion) kommunikációs részlegét vezette. 2005 és 2010 között a Szentszéki Államtitkárság német nyelvű szekciójának főállású munkatársa volt. 2010 őszétől a Krisztus Légiója Kongregáció megújulási folyamatában intenzíven közreműködött. 2012. április 15-től Nyugat- és Közép-Európa tartományfőnöke.