„Adhatok egy mosolyt?” 🙂 Hangzott el kérdésünk sok-sok járó-kelő felé a Móricz Zsigmond körtéren május 27-én. Az ECyD-es lányok különféle válaszokat kaptak a kérdésre, amikhez az általuk már napok óta saját kezűleg készített matricákat osztottak ki. Az emberek reakciója nagyon különböző volt: meglepődöttség, öröm, egy viszonzott mosoly, vagy zavartság. Volt, aki több matricát is kért, vagy egy jó erős „IGEN”-nel válaszolt. A „Miért?”- kérdésre is többször válaszolniuk kellet a lányoknak, vagy egyszerűen elfogadniuk a „NEM”-et!

IMG_0438s

Mi is a „Mosoly misszió” lényege? Csupán megmosolyogtatni a járókelőket? Ennél sokkal több a célunk! Mégpedig az, hogy a résztvevő lányok, ezen egyszerű foglalkozás által eljussanak bizonyos mély meggyőződésekre, és azokat el is sajátítsák. Ezek például: Többet kapunk, amikor adunk; jó érzés apostolnak lenni; fontos, hogy a másik javát keressük; közösségben erősebbek vagyunk… A missziónk sikerét egy fagyival ünnepeltük meg, miközben mindenki beszámolt saját élményeiről.

 Néhányan le is írták, hogy mi volt számukra a legjobb a misszióban:

☺  „Szomorú embereket felvidítani. Jó volt látni az embereket mosolyogni.”

☺  „Amikor egy cuki kutyára ragasztottam a mosolygós matricát”

☺  „Gyászoló embereknek adtam egy mosolyt. Sokat adtam! Nagyon jó volt!”

☺  „Amikor többet kértek, miután adtunk egy mosolygós matricát.”

☺  „Nekem az volt a legjobb, amikor egy idős néni megdicsért és megölelt. Szerintem ez arra volt jó, hogy felvidítsuk az embereket.”

☺  „A bizalmunkat erősítette.”

☺  „Megmosolyogtattuk az embereket. Boldogok lettek az emberek. Több ismerős arccal is találkoztunk, akik szintén boldogabbak lettek.”

IMG_0461sIMG_0462s

IMG_0467vs