A megszentelt életű nők tartományi gyűlése

A Regnum Christi Mozgalom megújulási folyamatának egyik legfontosabb része a Mozgalmat alkotó különböző csoportok identitásának tisztázása és annak megfogalmazása. A Mozgalom megszentelt életű tagjai, mind a nők mind a férfiak a 2013-as év elejétől kezdve komolyan dolgoztak, elmélkedtek, gondolkoztak az életüket meghatározó alapvető szempontokon. A nyár közepére összeállt egy alapszabályzat-tervezet, amely már magában foglalta az egyes helyi közösségek tagjainak javaslatait, észrevételeit. Velasio De Paolis bíboros, a Légió és a Regnum Christi mellé kijelölt pápai megbízott iránymutatásával határozták meg a hátralevő lépéseket. A folyamat lezárását majd a megszentelt életűek általános gyűlései jelentik, amelyre a nők esetében december 2-15. között kerül sor. Ezen a gyűlésen fogadják el az alapszabályzat végleges szöveget, amit majd benyújtanak jóváhagyásra.

Az általános gyűlést megelőzték a tartományonként megtartott tartományi gyűlések. A mi tartományunkban (a Nyugat-és Közép-Európai Tartomány) erre október 14-20. között került sor Írországban. Tartományi tanácsosként hivatalból vettem részt ezen a találkozón. Nyolcan voltunk, hét különböző nemzetiségből, négy különböző országból, már ami a szolgálatunk helyét illeti. A feladatunk az volt, hogy imádságos és nyitott légkörben áttanulmányozzuk a szabályzat-tervezetet, és megfogalmazzunk módosító javaslatokat, ahol azt szükségesnek ítéltük. Naponta több órát töltöttünk együtt a megbeszéléseken, a szabadidőnkben pedig igyekeztünk a friss levegőn lenni és az Úr Jézus elé vinni a gondolatokat –a sajátunkat és a másikét is. Nagy élmény volt számomra megélni azt, ahogyan a Szentlélekre nyitottan átbeszéltünk ötleteket, javaslatokat, és így a legtöbb dologban sikerült közös nevezőre jutni. Segítségünkre volt mindig a Szentírás, a különböző egyházi dokumentumok, az Egyházi Törvénykönyv, valamint a tartományhoz tartozó megszenteltek javaslatai, amiket előzetesen küldtek el nekünk.

A következő lépés a decemberi  általános gyűlés lesz, amelyen a tartomány tagjai által választott küldöttként fogok részt venni. Előre is hálásan köszönök minden imát, hogy valóban Isten akaratát keressük, és minél teljesebben meg tudjuk élni a megszentelt életre szóló hivatásunkat.

Vadász Kinga

A tartományi gyűlés résztvevői

A tartományi gyűlés résztvevői