Az év közben páran a missziós közösségből arra gondoltunk, hogy jó lenne az idei medjugorjei Mladifestre kilátogatni. Hosszas szervezkedés után végül többnyire sikerült is megvalósítanunk, amit elterveztünk. Végül az iranymedjugorje.hu szervezésében mentünk.

Július 29-én reggel indultunk útnak Bosznia felé, ahova estére meg is érkeztünk. Az első két napot igazából pihenéssel töltöttük a tengerparton és egy gyönyörű vízesésnél. Augusztus 1-jén kezdődött az ifjúsági fesztivál. 82 ország képviselte magát és több tízezren voltunk.

Egy átlagos nap a következőképpen zajlott: délelőtt reggeli ima, tanúságtételek és katekézis, majd délután 4-től még egy kevés tanúságtétel, rózsafüzér, szentmise, szentségimádás. Egyik este pedig a Cenacolo közösség (ez egy olyan közösség, ahol különféle függőségekben szenvedőket gyógyítanak) előadását tekintettük meg, ami nagyon megható élmény volt, ugyanis az ottani fiatalok a saját életüket is beleszőtték az előadásba.

Voltak külön programok is, amiket magunknak intéztünk, például imádkozva megmásztuk a jelenések hegyét és a Krizevacot. Páran még az augusztus 2-i Mária jelenésen is jelen voltunk. Óriási élmény volt látni ennyi fiatalt lelkesen imádkozni és énekelni – néha még esőben és forróságban is. Sokan elmondhatjuk, hogy sokat segített ez a zarándoklat a személyes istenkapcsolatunk fejlesztésében. Annyi biztos, hogy sok kegyelmet kaptunk a Jóistentől, és hogy szeretnénk jövőre is menni, ha lehet még sokkal többen!

Kedvcsinálónak szeretettel ajánljuk mindenkinek a Mladifest hivatalos képi összefoglalóját, ami IDE kattintva tekinthető meg!

Rieger Ádám

a Fiatal Missziósok programfelelőse