Július első napjaiban vártuk táborunkba a legkisebbeket, akik érkeztek is szép sorban a jól ismert helyszínre, a Noll-tanyára. Volt ki kissé félszegen, sokáig szorongatva a szülei kezét, és volt olyan is, aki régi ismerősként köszöntött minket. Délutánra már a 25 kicsi gyermek is tudta, hogy Isten miért és hogyan kötött szövetséget Noéval, hiszen a tábor témájául ezúttal őt választottuk.

Miközben a négy nap alatt megismertük a bibliai történetet, rengeteget játszottunk, kishajót barkácsoltunk, bárkát építettünk, vitorlát és zászlókat festettünk, papírsárkányt eregettünk, megtanultuk, hogyan készül a levendulaolaj, és a kezeink nyomán megszületett Isten szövetségének jelképe is, a szivárvány, amit a tábor zárómiséjén oltárképként használtunk. 

Mindemellett nem maradhattak el a szokásos programok sem, mint a sorverseny, az akadályverseny és az utolsó esti szalonnasütés sem a tábortűz mellett. És hát a kora reggeli szentmisék sem csak a hajnalban már csivitelő kismadaraknak és az épp arra bóklászó őzeknek szólt, hanem csupa álmos szemű kis táborlakónak, akik nem voltak restek feláldozni az alvásidejüket, inkább segítettek berendezni a rögtönzött templomot a pajtában.

Ahogy ott ültünk leghátul a sorban és néztük a kócos kis buksikat, azon kaptuk magunkat, hogy mosolygunk. Mosolygunk, mert ahogyan Noé, mi is hallgattunk Isten hívó szavára és ha nem is egy bárkányi állatot, de egy tábornyi gyereksereget mi is magunkkal hozhattunk. 

Nem mondjuk, hogy egyszerű volt, nem mondjuk, hogy megúsztuk könnyek és apró balesetek nélkül, de sosem ez a lényeg, hanem a kialakult barátságok, az ölelések a tábor végén és az ígéretek, hogy jövőre újra találkozunk. És mi nagyon reméljük, hogy így lesz!

Hálánk ismét az Úré, hogy ezt lehetővé tette és adott hozzá nekünk bátorságot, energiát, csodaszép és nyugodt helyszínt, remek időjárást, odaadó segítőket és főleg nagy-nagy kegyelmet!

Köszönjük a szervezőknek: Szabó-Molnár Bálint LC atyának, Palásthy Péternek.

Köszönjük a csapatvezetőknek: Kökény Rékának, Bakos Lilinek, Martini Péternek, Palásthy Panninak és Palásthy Bendének.

Köszönjük a segítőknek: Szabó Eszternek és Némethné Probáld Katalinnak, valamint a beugró segítőinknek Czagány Évinek és Laczkó Andreának.

Köszönjük az ellátást a Noll-tanyának és a Hegedűs étteremnek.

Köszönjük a támogatást az Újbudai Önkormányzatnak és a Miniszterelnökségnek az „Egyházi közösségi célú programok támogatása” keretében.

Köszönjük a bizalmat és a támogatást a szülőknek és a gyerekeknek.

Kérjük, tekintsék meg tábori videónkat ITT!

Palásthy Julianna táborvezető, NET programvezető