mdeA Regnum Christi Mozgalom Fiatal Missziósai Nógrád megye nehezebb sorsú családjai számára gyűjtöttek használati cikkeket és tartós élelmiszereket, melyeket saját maguk vittek el hozzájuk. Kis csapatuk így 100 család életét tette boldogabbá, de nem csak az adományok révén, hanem legalább annyira jólesett e családoknak személyes szeretetük és törődésük. Krisztus szeretete így vált rajtuk keresztül is láthatóvá e világban!

Alább két fiatal résztvevő, Eszti és Soma beszámolóját olvashatják a bizony embert próbáló, de legalább annyi örömet is szerző jótékonysági akciójukról.

Eszti:

sdr“Ahogy ez már lenni szokott, a missziós csapatunkkal ismét meglátogattuk a sóshartyáni szegény családokat. Októberben felmértük igényeiket és vágyaikat. Ezt egy 3-4 hetes gyűjtés és pakolás követte. Ilyenkor suli után több órán keresztül válogattuk és dobozoltuk a beérkezett adományokat. December 15-én miután sikeresen összepakoltunk minden ruhát és élelmiszert, megkezdtük utunkat Sóshartyán felé. Ezen a napon nem jutott idő arra, hogy ki is osszuk azokat, ezért a kamionról csak egy szobába pakoltunk át.

Másnap egy rorátéval kezdtük a napot, amin mindenkinek nagy nehezére esett ébren maradni az előző esti hajnalokba nyúló beszélgetések után. Reggelit követően kisebb csoportokba rendeződtünk, és elkezdtük az adományokat átadni a családoknak. Hatalmas öröm volt látni az arcukon azt, hogy mennyire tudnak örülni olyan dolgoknak, amiket mi teljesen természetesnek veszünk.

IMAG1801Végül hadd osszak meg egy személyes élményt: Én az első 6-7 családhoz úgy mentem be, hogy odaadtuk az adományokat, kellemes ünnepeket kívántunk, aztán mentünk is a következő házhoz, minden érzelmeskedés nélkül. A 8. házban 3 kislány volt egyedül otthon, és miután átadtuk nekik a dobozokat meg az ajándékokat, úgy döntöttünk, hogy megvárjuk, míg kibontják őket. Leültem a legkisebb lány mellé és segítettem neki a kicsomagolásban. Egy Barbie-baba volt benne, és én még életemben nem láttam ennyire örülni valakit egy ajándéknak. Gyönyörű csillogó szemeivel rám nézett, karjaimba ugrott, és megállás nélkül a köszönöm szót ismételgette. Látszott rajta, hogy nem tud mit kezdeni örömében. Játszott egy kicsit a babával, majd megint odajött hozzám és apró kezeivel megsimogatta az arcom. Nálam ekkor tört el a mécses, a sírástól már elköszönni se tudtam rendesen.

Akkor abban a házban értettem meg, hogy mennyire fontos ezeknek az embereknek az, hogy mi gondoskodunk róluk. Szerintem mindnyájuknak egy nagyon szép karácsonyi ajándékot szereztünk. Legalábbis annak a kislánynak biztosan.”

Soma:

cof“December 15-16 között került sor a misszió második felére szintén Sóshartyánban és Nógrádmegyerben. Októberben voltunk először, amikor meglátogattuk a családokat és feljegyeztük, mire van szükségük. 

A ruhákat és élelmiszereket a Szent II. János Pál Iskolaközpontban gyűjtöttük össze, melyeket a Misszió tagjai nagy lelkesedéssel válogattak ki akár késő estig is. December 15-én, pénteken, véglegesen lezártuk a dobozokat, melyeket a megfelelő címmel ellátva a kamionra pakoltunk, és ezután indultunk Sóshartyánba, illetve Nógrádmegyerbe. 
Péntek este közösségépítő játékot játszottunk, ami kötetlen beszélgetésben végződött. Nagyon jól éreztük magunkat, és közelebbről is sikerült megismernünk egymást. 
DSC03788A szombat reggelt hajnali rorate szentmisével indítottuk. Ezután először Sóshartyánban osztottuk ki kisebb csoportokban a családoknak az elkészített dobozokat, melyekért nagyon hálásak voltak és nagyon örültek. Majd ebéd után Nógrádmegyerbe mentünk, ahol kicsit nagyobb szükség volt a segítségre. Voltak olyan házak, ahová a felajánlások segítségével tudtunk mosógépet, fürdőkádat és csempét is vinni.
Késő délután végeztünk, vacsoráztunk és indultunk haza.
Nagy öröm volt számomra adni nekik és látni, hogy mennyire képesek örülni a legkisebb ajándéknak is.”

 

További képek a missziónkról: